Προσάραξη Ε/Γ-Α/Ψ και τραυματισμός επιβαινόντων στην Κάλυμνο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο - Διακομιδές ασθενών

Προσάραξη Ε/Γ-Α/Ψ και τραυματισμός επιβαινόντων στην Κάλυμνο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στο Βόλο - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Καλύμνου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ” Ν. Λέρου 17 για  προσάραξη του Ε/Γ-Α/Ψ ''ΕΙΡΗΝΗ'' Τ. Καλύμνου 132, σε αβαθή της νησίδας “ΝΕΡΑ” νοτιοδυτικά ν. Καλύμνου, με πέντε (05) επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω επιβαίνοντες έχρηζαν διακομιδής σε νοσοκομειακή μονάδα, ενώ περισυνέλεξε τον 41χρονο Κυβερνήτη του ἙΙΡΗΝΗ” και τον μετέφερε στο λιμένα Καλύμνου από όπου παρελήφθη από όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου. Παράλληλα, οι υπόλοιποι επιβαίνοντες του εν λόγω σκάφους, περισυνελέγησαν από το “ΘΕΟΦΙΛΗΣ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑΣ” και μεταφέρθηκαν στο λιμένα “ΒΛΥΧΑΔΙΑ” Καλύμνου, από όπου, ομοίως, διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου. 
Σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Γενικού Νοσοκομείου Καλύμνου, ο 41χρονος υπέστη πιθανό κάταγμα στέρνου, ενώ έτερος επιβαίνων, ηλικίας 69 ετών, υπέστη διαμπερές τραύμα κερατοειδούς. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.
 
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 22χρονος ημεδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός επιβατικού λιμένα Βόλου, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-84χρονης, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙΙ'' Ν. Νάξου 62 και
-67χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π -Τ/Ρ σκάφος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL