Bυθίσεις σκαφών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Ζάκυνθο και στο Νυδρί - Προσάραξη Ι/Φ-Τ/Ρ σκάφους στον Όρμο Παναγιάς -

Bυθίσεις σκαφών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στη Ζάκυνθο και στο Νυδρί - Προσάραξη Ι/Φ-Τ/Ρ σκάφους στον Όρμο Παναγιάς - Ακυβερνησία Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφους στη Θάσο - Αποβίβαση ασθενούς μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου στους Καλούς Λιμένες - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ πλοίου στη Σέριφο - Διακομιδές ασθενών
 
Τέσσερα (04) συνολικά σκάφη διαφόρων τύπων βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στη Ζάκυνθο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ειδικότερα, δύο (02) σκάφη βυθίστηκαν στο λιμενίσκο ''ΑΛΥΚΑΝΑ'' ν. Ζακύνθου και δύο (02) στο λιμένα Ζακύνθου, ενώ δεκατέσσερα (14) έτερα σκάφη υπέστησαν υλικές ζημιές.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, ενώ από τις βυθίσεις των σκαφών δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.
Επίσης, ένα (01) σκάφος βυθίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Νυδρίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς, για προσάραξη σε αβαθή του Ι/Φ-Τ/Ρ σκάφους ''ΚΩΣ 49,3'' Ν.Π. 8389, με πέντε (05) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΛΑΜΟΝΗΣΙΑ'' ν. Διάπορου Χαλκιδικής.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το Ι/Φ-Τ/Ρ σκάφος, το οποίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε ασφαλώς στη μαρίνα Όρμου Παναγιάς.
Από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΩΣ 49,3''.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θάσου, για ακυβερνησία λόγω βλάβης του πηδαλίου του Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφους ''ΑΝΕΣΤΗΣ-ΜΑΡΙΝΑ'' Τ. Ελευθέρων 81, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. ''ΘΑΣΟΠΟΥΛΑ'' και λιμένα ν. Θάσου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Α/Κ σκάφος ''ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ'' Λ.Κ. 787Α', όπου εντόπισαν το ανωτέρω Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφος.
Το ''ΑΝΕΣΤΗΣ-ΜΑΡΙΝΑ'' ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα ν. Θάσου.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων, ότι το Φ/Γ πλοίο ''CAPTAIN MIKE'' σημαίας Ν. Μάρσαλ πρόκειται να καταπλεύσει στον όρμο Καλών Λιμένων προκειμένου να αποβιβάσει τον 50χρονο αλλοδαπό Πλοίαρχο του εν λόγω πλοίου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το ''CAPTAIN MIKE'' κατέπλευσε στον όρμο του οικείου λιμένα, όπου ο 50χρονος παρελήφθη από το Ε/Γ – Λάντζα ''ΕΛΕΝΗ'' Ν.Π. 2097, και μεταφέρθηκε στο λιμένα Καλών Λιμένων.
Ο εν λόγω ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στη συνέχεια στο ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για περαιτέρω εξετάσεις.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 23 και 22 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε ο 23χρονος να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με την άμεση συνέργεια της 22χρονης, η οποία τον συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σερίφου, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ ''SUPERJET'' Ν.Π. 10328 στο λιμένα ν. Σερίφου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πειραιά.
Στο ανωτέρω πλοίο επρόκειτο να επιβιβαστούν από τον οικείο λιμένα τρεις (03) επιβάτες, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν απογευματινές και βραδινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-40χρονης, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032 και
-16χρονης, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL