Ακυβερνησία σκάφους στη Λευκάδα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Διακομιδή ασθενών

 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ξέσυρε η άγκυρα του Ι/Φ-Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''PEARL'' Ν. Σαρωνικού 168, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΓΕΝΙ ΒΛΥΧΟΥ'' ν. Λευκάδας, με αποτέλεσμα η αλυσίδα της άγκυρας να μπλεχτεί ανάμεσα στο πηδάλιο και την προπέλα παραπλέοντος πλοίου.
Έπειτα από ελιγμούς πραγματοποιήθηκε απεμπλοκή της άγκυρας, ενώ διαπιστώθηκε αδυναμία του κινητήρα λόγω βλάβης στο πηδάλιο ή στην προπέλα του σκάφους.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PEARL'' μέχρι την επιθεώρησή του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 17 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ η 17χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Κ/Ζ πλοίου “MEIN SCHIFF 6” σημαίας Μάλτας,  ότι 62χρονος αλλοδαπός επιβάτης του πλοίου, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω καρδιακού προβλήματος .
Η Ε/Γ-Λάντζα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ» Ν.Θ. 27 παρέλαβε τον 62χρονο και κατέπλευσε στο λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΣ» όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και  διεκομίσθη στο Κεντρικό Πολυϊατρείο Σαντορίνης, για ιατρική περίθαλψη, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν  χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
75χρονης και 66χρονης, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62 και 
94χρονου από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL