Θάνατος αλλοδαπής στην Κέρκυρα - Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στο Αίγιο -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό πεζής και σύλληψη του οδηγού στην Ερμιόνη - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά - Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα

Θάνατος αλλοδαπής στην Κέρκυρα - Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στο Αίγιο -Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό πεζής και σύλληψη του οδηγού στην Ερμιόνη - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στον Πειραιά - Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ”  ν. Κέρκυρας, 65χρονη αλλοδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αιγίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το ιστιοφόρο σκάφος ''PUZZLE'' σημαίας Γαλλίας, βρίσκεται ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Δερβενίου Κορινθιακού κόλπου με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
  Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και ένα ιδιωτικό σκάφος, όπου εντοπίστηκε το  ανωτέρω Ι/Φ με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Το  ''PUZZLE'' ρυμουλκήθηκε από το ιδιωτικό σκάφος, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από την ερασιτεχνική λέμβο “ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ” Λ.Π. 3021, από την οποία περατώθηκε η ρυμούλκησή του στο αλιευτικό καταφύγιο “ΜΑΥΡΑ ΛΙΘΑΡΙΑ” Δερβενίου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αιγίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Ερμιόνης, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 58χρονος παρέσυρε 75χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Άμεσα η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, απ΄ όπου και εξήλθε.
Σε περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του εν λόγω δικύκλου στερούνταν της προβλεπόμενης άδειας οδήγησης καθώς και ότι δεν είχε σε ισχύ το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 58χρονος, ενώ επίσης επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
*****
Ενημερώθηκε το Α' Λιμενικό Τμήμα Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά,  απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'' Ν.Π. 9824, ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Πειραιά προς ν. Αίγινα – ν. Αγκίστρι, διαπιστώθηκαν κραδασμοί στη δεξιά πλευρά εξωτερικά του πλοίου.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους είκοσι έναν (21) επιβάτες του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ'', μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ” Ν.Π.10301, το οποίο εκτελούσε δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίο - Αντίρριο, για θραύση συρματόσχοινου καταπέλτη.
Ἀμεσα μετέβη επί του πλοίου Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης διαπίστωσε θραύση δεξιού συρματόσχοινου συστήματος λειτουργίας αριθ. 3-4 καταπέλτη πλώρης, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά από προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα επετράπη η συνέχιση των δρομολογίων του.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL