Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Ι/Φ σκάφος στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στη Σάμο για παράνομη διακίνηση υπηκόου τρίτης χώρας - Διακομιδή ασθενούς

Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ-Ι/Φ σκάφος στη Μυτιλήνη - Σύλληψη αλλοδαπών και του ημεδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Σύλληψη αλλοδαπού στη Σάμο για παράνομη διακίνηση υπηκόου τρίτης χώρας - Διακομιδή ασθενούς
 
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι το ιστιοφόρο σκάφος “ARCOBALENO” σημαίας Γερμανίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή “ΧΑΡΑΜΙΔΑ” Μυτιλήνης και αιτείται συνδρομή.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με έναν αλλοδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του, ενώ διαπιστώθηκε εμπλοκή διχτυών στην προπέλα του σκάφους κατόπιν διενέργειας ελέγχου από ιδιώτη δύτη, ο οποίος στη συνέχεια αφαίρεσε μέρος αυτών.
Το “ARCOBALENO” απέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για το λιμένα Περάματος κόλπου Γέρας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
 
Στη σύλληψη ενός  54χρονου ημεδαπού και τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 22, 16 και 18 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 54χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος, μετέφερε κρυμμένους μεταξύ διαφόρων εμπορευμάτων εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου ψυγείου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών  εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φ/Γ όχημα και το επικαθήμενο.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος του  Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας  που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 25χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω μετέφερε κρυμμένη εντός των αποσκευών του μια 16χρονη αλλοδαπή, στερούμενη ταξιδιωτικών εγγράφων και χωρίς να φέρει ακτοπλοϊκά εισιτήρια, με σκοπό να διευκολύνει τη μεταφορά της στην ενδοχώρα. 
Από τη Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σικίνου στο λιμένα Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Ν. 62., 23χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL