Εισροή υδάτων και βύθιση Ι/Δ-Α/Ψ σκάφους στον Πόρο - Υλικές ζημιές σε Α/Κ-Ε/Π σκάφος στην Αμαλιάπολη Βόλου - Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω - Διακομιδή ασθενούς

Εισροή υδάτων και βύθιση Ι/Δ-Α/Ψ σκάφους στον Πόρο - Υλικές ζημιές σε Α/Κ-Ε/Π σκάφος στην Αμαλιάπολη Βόλου - Σύλληψη αλλοδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Κω - Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου ότι το Ι/Δ-Α/Ψ σκάφος ''LADY OF CHANTRY'' σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή 4,1ν.μ. βορειοανατολικά ν. Πόρου.
Άμεσα εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Λάντζα ''ΛΙΑΚΟΣ'' Ν.Π. 21, όπου εντόπισαν τους ανωτέρω στο Ι/Δ-Α/Ψ σκάφος ''MY EDEN'' σημαίας Νήσων Κέϊμαν, το οποίο τους είχε περισυλλέξει από σωσίβια λέμβο, στην οποία επιβιβάστηκαν αφού εγκατέλειψαν το ''LADY OF CHANTRY'' λόγω της εισροής υδάτων. 
Έπειτα, οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν στο ''ΛΙΑΚΟΣ'' και στη συνέχεια στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο τους μετέφερε με ασφάλεια, καλά στην υγεία τους, στο λιμένα ν. Πόρου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πόρου, ενώ το ''LADY OF CHANTRY'' βυθίστηκε και από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, ότι την 18/09/2020 προκλήθηκαν υλικές ζημιές, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε σκάφος το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο αλιευτικό καταφύγιο ''ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ'' Δήμου Αλμυρού.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω σκάφος παρασύρθηκε από μεγάλο όγκο νερού προερχόμενου από παρακείμενο χείμαρρο, με αποτέλεσμα να ανατραπεί επί της ακτής σε απόσταση περίπου 150μ. από τη θάλασσα, ενώ την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση του σκάφους με γερανοφόρο όχημα, με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, κατά την αποβίβαση από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο νότιο λιμένα Πατρών, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 69χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι σε διενεργούμενη αλκοολομέτρηση, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης καθώς η αρχική ένδειξη ήταν 1,00mg/ltr ενώ η δεύτερη 0,85mg/ltr εκπνεόμενου αέρα.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό λιμένα Κω πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 19χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL