Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπής στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα – Σύλληψη αλλοδαπής στη Χίο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρωινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824,  ότι κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Αγκίστρι προς Αίγινα – Πειραιά με δεκατρείς (13) συνολικά επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Υ/Γ και στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ήρθη η απαγόρευση απόπλου, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
*****     
Στη σύλληψη μιας 32χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για διευκόλυνση μεταφοράς υπηκόου τρίτης χώρας στην ενδοχώρα καθώς και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκε η 32χρονη η οποία είχε αναλάβει να διευκολύνει τη μεταφορά ενός αλλοδαπού στην ενδοχώρα, προμηθεύοντάς τον με ακτοπλοϊκό εισιτήριο, στον οποίο διαπιστώθηκε ότι έχει επιβληθεί το μέτρο περιορισμού ελευθερίας εντός της νήσου Χίου.
Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκαν εντός σακιδίου που έφερε η εν λόγω αλλοδαπή εννέα (09) δισκία “STEDON”, άνευ ιατρικής συνταγής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
***** 
 
Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και παράλληλα είχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας  που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.
 
 *****    
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-34χρονης, από το λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-81χρονου και 59χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν. Π. 10032.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL