Προσάραξη και εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Μεσολόγγι - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Πλωμάρι - Θάνατος αλλοδαπού στο Ηράκλειο - Εντοπισμός ναρκωτικών ουσιών στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδές ασθενών

Προσάραξη και εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Μεσολόγγι - Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Πλωμάρι - Θάνατος αλλοδαπού στο Ηράκλειο - Εντοπισμός ναρκωτικών ουσιών στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ''RENDELIX III'' σημαίας Γερμανίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, εντός του διαύλου Μεσολογγίου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ασθενούς καπνού, άνευ φωτιάς, από πυρκαγιά που προκλήθηκε στο μηχανοστάσιο και κατασβέστηκε με ιδία μέσα από τους επιβαίνοντες του σκάφους.
Το Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος ''ΤΖΑΝΗΣ'' Ν.Μ. 31 και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Μεσολογγίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''RENDELIX III'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πλωμαρίου για προσάραξη λόγω μηχανικής βλάβης στο πηδάλιο του Ι/Φ σκάφους ''KECHI NIL'' σημαίας Τουρκίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΕΛΙΝΤΑΣ'' δυτικά Πλωμαρίου ν. Λέσβου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα Α/Κ σκάφη ''ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ'' Σ.Π. 80 και ''ΑΓ. ΠΑΝΕΤΕΛΕΗΜΩΝ'' Σ.Λ. 219, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.
Το Ι/Φ σκάφος, έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ύφαλά του από ιδιώτη δύτη, αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των Α/Κ σκαφών και κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμένα Πλωμαρίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''KECHI NIL'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για την ανάσυρση 58χρονου αλλοδαπού επιβάτη Ι/Φ σκάφους που κολυμπούσε, ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Παναγιάς ν. Δία.
Στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ ''ΕΥΡΩΠΗ'' Τ.Θ. 667 της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και το Τ/Χ ''ΟΥΡΑΝΙΑ'' Τ.Η. 342.
Αρχικά τον ανωτέρω τον παρέλαβε το ''ΟΥΡΑΝΙΑ'' και στη συνέχεια παρελήφθη από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου με τη συνδρομή του πληρώματος σκάφους Ε.Ο.Δ. του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έως τον κατάπλου στο λιμένα Ηρακλείου.
Στη συνέχεια, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου. 
 
*****
Στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διεξήχθη έρευνα από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή συνοδού – χειριστή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 ''Δίας'' στο λιμενίσκο Μάκρης, όπου εντοπίστηκαν κρυμμένες σε βράχο δύο (02) νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους εκατόν πενήντα ενός γραμμαρίων και έξι δεκάτων του γραμμαρίου (151,6gr).
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-30χρονης, από το λιμένα Άγνωντα ν. Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,
-63χρονου, από το λιμένα ν. Ηρακλειάς στο λιμένα ν. Νάξου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-46χρονου, από το λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-βρέφους 02 μηνών, από το λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL