Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αμαλιάπολη Βόλου - Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

 Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στο Φισκάρδο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Αμαλιάπολη Βόλου - Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Φισκάρδου, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ ιστιοφόρο σκάφος “ZOE” Ν.Π. 11760 βρίσκεται σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Φισκάρδου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη το Α/Κ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΡΗΣ” Ν.Α. 543 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Το “ZOE”, με τη συνδρομή του ανωτέρω Α/Κ, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Φισκάρδου, ενώ σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη του, κατά τη διαδικασία απόπλου, έγινε εμπλοκή τμήματος σχοινιού στην προπέλα του με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα και την ελαφριά πρόσκρουσή του σε βραχώδη περιοχή.
Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Αμαλιάπολης, όταν τετράκυκλο ανοικτό όχημα με οδηγό έναν 80χρονο, εξετράπη της πορείας του και έπεσε από τοιχίο ύψους περίπου μισού μέτρου.
Αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ο τραυματισμός του 80χρονου, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου, όπου και παραμένει για νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Aμαλιάπολης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
 
*****
 
Στη σύλληψη μιας 21χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
- 81χρονης, από το λιμένα ν. Νάξου προς το λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 
- 40χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” Ν.ΣΚ. 148 και
- 70χρονης, από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL