Εντοπισμός λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και σύλληψή τους στην Πρέβεζα – Τραυματισμός άνδρα στα Χανιά – Σύλληψη ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα – Ανεύρεση όπλου στα Μέγαρα – Διακομιδή

Εντοπισμός λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και σύλληψή τους στην Πρέβεζα – Τραυματισμός άνδρα στα Χανιά – Σύλληψη ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα – Ανεύρεση όπλου στα Μέγαρα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρωινές ώρες της 24-10-2020, το Λιμεναρχείο Πρέβεζας για σκάφος σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Λευκάδας.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν μηχανοκίνητη πλαστική λέμβο η οποία κατασχέθηκε, με τρείς (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, οι οποίοι συνελήφθησαν από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση για παράβαση του Ν.3386/2005 “περί αλλοδαπών”.  
Η εν λόγω λέμβος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πρέβεζας, ενώ οι ανωτέρω αλλοδαποί, ηλικίας 22, 24 και 31 ετών, μεταφέρθηκαν στο  Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Από αρμόδια Υπηρεσία, διερευνάται η δράση των μελών κυκλωμάτων αναφορικά με κλοπές μικρών σκαφών ως μέσων παράνομης διακίνησης μεταναστών προς τις Ιταλικές ακτές, με κίνδυνο τη ζωή των επιβαινόντων. 
 
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, για τραυματισμό αλλοδαπού στην περιοχή “ΣΕΪΤΑΝ ΛΙΜΑΝΙ” Ν. Χανίων μετά την πτώση του από ύψος τεσσάρων (04) μέτρων.
Ο άνδρας παρελήφθη από το σκάφος “ΜΑΝΩΛΗΣ” Τ.Χ. 892 και μεταφέρθηκε στην παραλία “ΜΑΡΑΘΙ” Ακρωτηρίου, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 47χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προερχόμενο από το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε ποσότητα επικίνδυνου φορτίου που σύμφωνα με το Διεθνή Ναυτιλιακό Κώδικα Επικίνδυνων Ειδών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού δεν επιτρέπεται, ενώ το εν λόγω όχημα δεν έφερε την προβλεπόμενη εξωτερική σήμανση ότι το όχημα μεταφέρει επικίνδυνο φορτίο, ως όφειλε.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο, καθώς και το επικίνδυνο φορτίο.
*****
Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες της 24-10-20, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας για παράβαση του ν.2960/01.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν στη χειραποσκευή του ανωτέρω εκατόν ενενήντα (190) πακέτα τσιγάρα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μεγάρων για ανεύρεση όπλου, από υποβρύχιο αλιέα, στη θαλάσια περιοχή Κινέττας Μεγάρων.
Στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και παρέλαβε το όπλο, το οποίο είναι πολεμικού τύπου, σε κατάσταση προχωρημένης οξείδωσης και άγνωστου διαμετρήματος.
Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω όπλο, το οποίο πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία για περαιτέρω εξέταση.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ” Ν.ΣΚ. 148, 38χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL