Έκρηξη σε ιδιωτικό σκάφος αναψυχής στη Ζέα και σύλληψη του Πλοιάρχου - Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Έκρηξη σε ιδιωτικό σκάφος αναψυχής  στη Ζέα και σύλληψη του Πλοιάρχου - Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά - Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
Έκρηξη εκδηλώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθές, στο ιδιωτικό σκάφος αναψυχής ''ΑLEJANDRA'' Ν.ΛΟΝΔΙΝΟΥ 725819, το οποίο βρισκόταν πρυμνοδετημένο εντός τουριστικού λιμένα Ζέας και τελούσε υπο ακινησία.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επιπλέον κλήθηκαν προληπτικά, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για παροχή συνδρομής στο περιστατικό. Απο την έκρηξη επήλθε τραυματισμός δύο μελών του πληρώματος και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ” και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “ΘΡΙΑΣΕΙΟ”.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ για προληπτικούς λόγους ποντίστηκε επαρκές μήκος πλωτού φράγματος, τέθηκαν σε ετοιμότητα αρμόδιοι φορείς, μέσα και παράκτιες εγκαταστάσεις περιοχής δικαιοδοσίας της Λιμενικής Αρχής Ζέας και ελέγχθηκαν απο καταδυτικό συνεργείο  τα ὐφαλα του πλοίου για τυχόν ρήγματα και γενικές ζημιές.
Ο Πλοίαρχος του ανωτέρω πλοίου συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 314 παρ. (2) του Π.Κ. ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοϊας απο τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
Προανάκριση διενεργείται από το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΧΙΟΣ'' Ν.Π. 10883 ότι 77χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε από οικείο του, στην καμπίνα του χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλώ από το λιμένα ν. Μυκόνου προς το λιμένα Πειραιά.
Κατά τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στο λιμένα Πειραιά, ο 77χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ''ΤΖΑΝΕΙΟ'', όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.
Από Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 37 και 18 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, μετέφερε  την 18χρονη, η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.
 
*****
Μια θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα-καρέττα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, απο το Λιμεναρχείο Στυλίδας, στη θαλάσσια περιοχή Ραχών, πλησίον Δρεπάνου Δήμου Στυλίδας. 
Απο την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.  
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL