Τραυματισμός ναυτικού στο Σαρωνικό - Τραυματισμός ναυτικού στο Πέραμα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στη Λέρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Τραυματισμός ναυτικού στο Σαρωνικό - Τραυματισμός ναυτικού στο Πέραμα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στη Λέρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β'' Ν.Π. 12395, για περιστατικό τραυματισμού του, εντός του πλοίου, το οποίο ελλιμενίζεται στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω έπεσε από τις σκάλες που οδηγούν στα διαμερίσματα εσωτερικά του εν λόγω πλοίου,με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του  και άμεσα μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό πολυϊατρείο για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.
 
*****
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος, για τραυματισμό 26χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας χυτηροκαθαριστή) του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΕΡΕΝΙΤΥ” Ν.Π. 12217, το οποίο βρίσκεται πλαγιοδετημένο σε ναυπηγείο του Περάματος.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω γλίστρησε στην κλίμακα εισόδου-εξόδου του εν λόγω πλοίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο δεξί κάτω άκρο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, απ'όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΛΑΜΠΗ ΙΙ'' Ν. Πάτμου 07, ότι κατά τη διαδικασία διακομιδής ασθενούς από τη ν. Πάτμο, ενεπλάκη ξένο αντικείμενο στην προπέλα του πλοίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση έντονων κραδασμών.
Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου και ανελκύστηκε σε ιδιωτική μαρίνα, όπου διαπιστώθηκε στρέβλωση πτερυγίων της προπέλας.
Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΛΑΜΠΗ ΙΙ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 19χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-59χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032
-63χρονου, από το λιμένα ν. Σερίφου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Π ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745 και
-76χρονης, από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΛΑΜΠΗ ΙΙ'' Ν.Πάτμου 07.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL