Επικάθιση Φ/Γ πλοίου στoν Iσθμό Κορίνθου - Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Σάμο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Επικάθιση Φ/Γ πλοίου στoν Iσθμό Κορίνθου - Σύλληψη αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Σάμο - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ισθμίας, ότι το Φ/Γ  πλοίο ''ΝΕΜΕΣΙΣ'' Ν.Π. 12619, με τελικό προορισμό τον Δρέπανο Αχαΐας, επικάθισε σε αβαθή, εντός του καναλιού της Διώρυγας Ισθμού Κορίνθου.
Ἀμεσα στο σημείο μετέβησαν ένας πλωτός γερανός και ένα Ρ/Κ προς παροχή συνδρομής για τις εργασίες αποκόλλησης του πλοίου, έως ότου ρυμουλκηθεί στο λιμένα Κορίνθου προκειμένου να εκτελεστεί επιθεώρηση υφάλων αυτού.
Επί του πλοίου επέβαιναν οκτώ (08) ημεδαποί μέλη πληρώματος, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 32 και 24 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Σάμου, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας») και για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του 32χρονου αλλοδαπού, στην οποία βρισκόταν και ο έτερος αλλοδαπός, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-συνολικά εξήντα (60) πακέτα τσιγάρα, χωρίς να φέρουν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης,
-ένα (01) παραποιημένο δελτιο αιτούντος διεθνή προστασία άλλου προσώπου,
-τρία (03) ακτοπλοϊκά εισιτήρια άλλου προσώπου και
-δύο (02) τετράδια αγοραπωλησίας πραγμάτων στην αραβική και ελληνική γλώσσα.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. δυτικά Πάτρας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πάτρας με προορισμό τους λιμένες Ηγουμενίτσας-Βενετίας, με πενήντα τρία (53) μέλη πληρώματος, εβδομήντα έξι (76) επιβάτες, είκοσι έξι (26) Ι.Χ.Ε οχήματα, τριάντα τέσσερα (34) Φ/Γ οχήματα και τριάντα δύο (32) τρέϊλερ.
Το ''ASTERION II'' κατέπλευσε αυτοδυνάμως στο λιμένα Πάτρας, ενώ οι επιβάτες παραμένουν εντός του πλοίου, όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της Ναυτιλιακής Εταιρείας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ASTERION II'' έως την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-43χρονης, από το λιμένα ν. Κέας στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-56χρονου, από το λιμένα ν. Αίγινας στη μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-47χρονου, από το λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
-33χρονης, από το λιμένα ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΧΙΛΛΕΑΣ'' Ν.Π. 11282,
-63χρονου, από το λιμένα ν. Ανάφης στο λιμένα Βλυχάδας ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΜΑΪΣΤΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ'' Ν.Θήρας 64,
-36χρονης και 42χρονου από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ. ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53,
-18χρονου, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25,
-76χρονου από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΕΛΙΟΣ'' Ν.Ίου 16 και
-63χρονου από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ. ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π.8745.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL