Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την επικάθιση του Φ/Γ πλοίου στον Ισθμό Κορίνθου -Βλάβη καταπέλτη πλοίου στη Σίφνο - Θάνατος επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο – Διακομιδές ασθενών

Συνέχεια Ενημέρωσης: 
Αναφορικά με την επικάθιση του Φ/Γ πλοίου “ΝΕΜΕΣΙΣ” στον Ισθμό της Κορίνθου την 13/11/2020, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα, οι εργασίες αποκόλλησης του πλοίου από πλωτό γερανό της  Διώρυγας Κορίνθου ενώ στη συνεχεία το “ΝΕΜΕΣΙΣ” ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΤΡΙΤΩΝ” Ν.Ι. 22 έως την έξοδο του από τη διώρυγα και στη συνέχεια με ιδία μέσα αγκυροβόλησε με ασφάλεια εκτός λιμένα Κορίνθου, προκειμένου να εκτελεστεί επιθεώρηση των υφάλων του.
Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΝΕΜΕΣΙΣ”, μέχρι προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σίφνου για βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “POWER JET” νηολογίου Λεμεσού , το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα της Σίφνου εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σέριφο -Σίφνο -Μήλο και επιστροφή με τριάντα δύο (32) επιβάτες.
Κατόπιν επισκευής της βλάβης με ίδια μέσα, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια  δεκαεννέα (19) επιβάτες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Σίφνου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “POWER JET” , ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ” Ν.Π.1120, ότι 84χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε εντός του πλοίου χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ το πλοίο βρισκόταν εν πλω από το λιμένα Ηρακλείου προς το λιμένα Πειραιά.
Κατά τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στο λιμένα -του Πειραιά, ο 84χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας  “ΘΡΙΑΣΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίες έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
44χρονης, από το λιμένα Κατόπολων Αμοργού στο λιμένα Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV» N.N. 64 και
20 ημερών βρέφους, από το λιμένα Σίφνου στο λιμένα Λαυρίου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ » N.N. 53.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL