Αποβίβαση ασθενούς από πλοίο στην Αίγινα -

Αποβίβαση ασθενούς από πλοίο στην Αίγινα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στην Αλόννησο, στα Χανιά και στα Αντικύθηρα
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι 30χρονος αλλοδαπός επιβαίνων του Φ/Γ (M/V) πλοίου ''IEVOLY IVORY'' σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 02 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Αίγινας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον 30χρονο και τον μετέφερε ασφαλώς στο λιμένα ν. Αίγινας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, απ΄ όπου και εξήλθε.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 40 και 36 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος μετέφερε κρυμμένη εντός του εξωτερικού χώρου αποσκευών του οχήματος - μπαγκαζιέρα, την 36χρονη και το ανήλικο τέκνο της χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 25 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον νότιο λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του ιδίου, της 25χρονης καθώς και των ανήλικων τέκνων του πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ'' Ν.Π. 9937, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Βόλο - Σκιάθο - Γλώσσα - Σκόπελο - Αλόννησο - Σκόπελο - Γλώσσα - Σκιάθο - Βόλο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Αλοννήσου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα παραμείνει στο λιμένα Σκοπέλου και θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τους λιμένες Γλώσσας - Σκιάθου - Βόλου.
Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν δύο (02) επιβάτες και (01) Φ/Γ όχημα προς αποβίβαση στο λιμένα ν. Αλοννήσου, οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ'' Ν.Η. 44, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά - Ηράκλειο - Χανιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Σούδας Χανίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Ηρακλείου, ενώ στον οικείο λιμένα επρόκειτο να αποβιβαστούν τριάντα οκτώ (38) επιβάτες, δεκατέσσερα (14) Ι.Χ.Ε. οχήματα, τέσσερα (04) Φ/Γ και δύο (02) δίκυκλα.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ'' Ν.Π. 11732, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Νεάπολη - Κύθηρα - Αντικύθηρα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα ν. Αντικυθήρων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο επέστρεψε στο λιμένα Διακοφτίου ν. Κυθήρων, απ΄ όπου συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμένα Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL