Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα -

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση τραυματία από Φ/Γ πλοίο στον Πειραιά - Ακυβερνησία Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Σαλαμίνα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών - Εντοπισμός νεκρού δελφινιού
 
Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων (Ν. 2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»).
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, βρέθηκε στην κατοχή του εν λόγω αλλοδαπού χειραποσκευή, η οποία όπως διαπιστώθηκε περιείχε χύμα καπνό συνολικού μικτού βάρους δύο κιλών και τετρακοσίων πενήντα γραμμαρίων (2.450 γρ.), χωρίς να φέρει την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να μεταφερθεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ανωτέρω ποσότητα καπνικού προϊόντος.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι 50χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ''UNI ASSURE'' σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν 06 ν.μ. νότια λιμένα Πειραιά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το ''UNI ASSURE'' κατέπλευσε στο αγκυροβόλιο του οικείου λιμένα, απ' όπου ο 50χρονος παρελήφθη από τη λάντζα ''ΡΟΥΣΗΣ 4'' και μεταφέρθηκε στο λιμένα Πειραιά, ενώ στη συνέχεια ο εν λόγω ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ''ΤΖΑΝΕΙΟ'' για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.
 
*****
Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Σαλαμίνας, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Α/Κ σκάφους ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΕΛΕΝΔΟΥ'' Ν.Κ. 623, στη θαλάσσια περιοχή 4,6 ν.μ. δυτικά νοτιοδυτικά ν. Σαλαμίνας, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.
Στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια, το ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΕΛΕΝΔΟΥ'' ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ σκάφος ''ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝ'' Ν.Κ. 569 και με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Πάχης Μεγάρων, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Πάχης Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΕΛΕΝΔΟΥ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, βραδινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA BLUE'' Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα - Μύρινα - Άγιος Ευστράτιος - Λαύριο, ότι λόγω πλαγιοδέτησης έτερου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στη δυτική προβλήτα λιμένα ν. Αγίου Ευστρατίου και αδυναμία μεθόρμισης αυτού λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το ''AQUA BLUE'' αδυνατεί να προσεγγίσει στο λιμένα ν. Αγίου Ευστρατίου και ότι θα συνέχισει το δρομολόγιό του για λιμένα Λαυρίου.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-84xρονου, από το λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στο λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΧΙΛΛΕΑΣ'' Ν.Π. 11282 και
-53xρονου, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΑΞ'' Ν.Π.12457.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Κορίνθου, στην παραλία Κορίνθου.
Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, επί της παραλίας στην περιοχή ''ΦΑΡΟΣ ΗΛΙΑΚΤΗΣ'' ν. Σαλαμίνας.
Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, πρωινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Θάσου, στην παραλία Αγ. Ιωάννη ν. Θάσου.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL