Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα με έναν επιβαίνοντα στον Κόκκινο Πύργο - Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στις Οινούσσες - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα με έναν επιβαίνοντα στον Κόκκινο Πύργο - Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στις Οινούσσες - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''GOLDEN BRIDGE'' σημαίας Κύπρου στο λιμένα Ηγουμενίτσας, σε εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου Πρίντεζι Ιταλίας – Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι Ιταλίας, προσέκρουσε στους προσκρουστήρες του προβλήτα.
Άμεσα, επί του πλοίου μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος πρίμα στο κέντρο κατά το διάμηκες και σε ύψος ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
Το εν λόγω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου αποβίβασε 35 επιβάτες, 28 Φ/Γ και 2 Ε.Ι.Χ., ενώ οι 69 επιβάτες, τα 26 Φ/Γ και τα 14 Ε.Ι.Χ. που ανέμεναν προς επιβίβαση, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''GOLDEN BRIDGE'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Κόκκινου Πύργου, για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, εντός του λιμένα Κόκκινου Πύργου Νομού Ηρακλείου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή των οποίων ανασύρθηκε ο 28χρονος μοναδικός επιβαίνων του οχήματος, έχοντας τις αισθήσεις του.
Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κόκκινου Πύργου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες της 12-01-2021, η Λιμενική Αρχή Οινουσσών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Χίου για λιμένες Οινουσσών, Ψαρών και Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στον οικείο λιμένα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για λιμένα Ψαρών.
Στο εν λόγω πλοίο δεν υπήρχαν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ υπήρχαν 04 επιβάτες και 02 οχήματα προς επιβίβαση.
 
*****
 
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, στην παραλία Αγίας Τριάδας Νέας Μηχανιώνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή  ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL