Συλλήψεις οδηγών για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη - Βύθιση Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο - Ανεύρεση πυρομαχικών στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Για οδήγηση στερούμενη άδεια ικανότητας, συνελήφθη μία 21χρονη  οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της πλατείας Σαπφούς στη Μυτιλήνη,  από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
 
Επίσης, για οδήγηση στερούμενη άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας  33χρονος  οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της πλατείας Σαπφούς στη Μυτιλήνη,  από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Από το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ι/Φ σκάφος «LELLA» σημαίας DELAWARE βρίσκεται σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή Στενού Μακρονήσου.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω ιστιοφόρο βυθισμένο, ενώ η οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Λάντζας «ΣΑΛΒΟΡ ΙΙ» Τ.Λ. 1218, το οποίο έσπευσε προς παροχή συνδρομής, ότι περισυνέλεξε τον 43χρονο αλλοδαπό και μοναδικό επιβαίνοντα του «LELLA» ,τον οποίο αποβίβασε καλά στην υγεία του στον λιμένα Λαυρίου.
Από το περιστατικό διαπιστώθηκε μικρής έκτασης αυτοδιαλυόμενη διάσπαρτη ιριδίζουσας μορφής θαλάσσια ρύπανση, η οποία διαλύθηκε από τον υπάρχοντα κυματισμό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου. 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από Α.Τ Καλαμαριάς για τον εντοπισμό πολεμικού υλικού στη  θαλάσσια περιοχή «ΑΡΕΣΤΟΥ» Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη και κλιμάκιο πυροτεχνουργών της οικείας Λιμενικής Αρχής  όπου περισυνέλεξαν εντός ξύλινης συσκευασίας τριάντα ένα (31) φυσίγγια 7,62 mm και δεκαοκτώ (18) φυσίγγια 9 mm, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Θεσσαλονίκης.
*****
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 34 και 27 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 27χρονη να αποπειράται να εξέλθει παράνομα από τη χώρα με τη συνέργεια του 34χρονου, ο οποίος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 73χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα  εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στην παραλία «ΓΚΛΙΑΤΗ» Παλαιάς Επιδαύρου.
Από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Επιδαύρου  ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL