Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη δυο (02) ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη την 18.02.21 - Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη πλωτού γερανού στη Θήρα την 16/02/2021- Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο Γυθείου –

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη δυο (02) ημεδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στη  Θεσσαλονίκη την 18.02.21  - Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη πλωτού γερανού στη Θήρα την 16/02/2021- Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στο Γυθείου – Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα  – Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου - Διακομιδή ασθενούς
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τη σύλληψη μιας 57χρονης ημεδαπής και ενός 52χρονου ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Θεσσαλονίκη την 18.02.21, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων εβδομήντα τριών ευρώ και είκοσι ενός λεπτών (4.273,21€).
*****
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με την προσάραξη του πλωτού γερανού ''ΚΟΜΝΗΝΟΣ'' στη Θήρα την 16.02.21 γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες σήμερα, πραγματοποιήθηκε η πλήρης αποκόλλησή του με ίδια μέσα, ενώ παραμένει αγκυροβολημένος και προσδεδεμένος πλησίον του μώλου της περιοχής “ΠΕΡΙΣΣΑ” ν. Θήρας. 
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες οι Λιμενικές Αρχές Γυθείου και Νεάπολης Βοιών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Φ/Γ ''KING 2'' σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. νοτιοανατολικά του Γυθείου, με 20 άτομα πλήρωμα, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου η ακυβερνησία οφείλεται σε κακή ποιότητα καυσίμων και στο σημείο μετέβη το σκάφος «ΤΖΑΚ ΣΠΑΡΟΟΥ» Ν.Γ. 112  προς ανεφοδιασμό του εν λόγω Φ/Γ με καύσιμα, ενώ στη συνέχεια το “KING 2” προσέγγισε τον λιμένα Γυθείου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια. 
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις.
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας εντοπίστηκαν δύο (02) 34χρονοι να διενεργούν από κοινού υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία δολωμάτων με τη χρήση καταδυτικών συσκευών.
Συνολικά ευρέθησαν και κατασχέθηκαν διακόσια πενήντα (250) ζωντανά άτομα του είδους “ολοθούριο”, το οποίο είναι απαγορευμένο παντελώς στην ερασιτεχνική αλιεία.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ κατασχέθηκαν οι καταδυτικές συσκευές και τα αλιεύματα, τα οποία επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.
*****
Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου,  θα λειτουργήσει εκτάκτως το Σάββατο 20-02-2021 για την εξυπηρέτηση των αναγκών ναυσιπλοΐας. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 94χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL