Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα – Θάνατος αλλοδαπού μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου στην Κάρυστο

 
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας εντοπίστηκε ένας 39χρονος  να διενεργεί υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία δολωμάτων. 
Συνολικά ευρέθησαν και κατασχέθηκαν οκτακόσια σαράντα οκτώ (848) ζωντανά άτομα του είδους “ολοθούριο”, το οποίο είναι απαγορευμένο παντελώς στην ερασιτεχνική αλιεία.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα ανωτέρω κατασχεθέντα ζώντα αλιεύματα  επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Λάρυμνας, στο πλαίσιο περιπολίας, εντοπίστηκε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, όπου ο 53χρονος κυβερνήτης του διενεργούσε  αλιεία με παράνομο αλιευτικό εργαλείο του είδους “ΔΙΧΤΥ ΜΟΝΟΚΛΩΝΟ ΕΚ ΜΗΣΙΝΕΖΑΣ (ΜΟΝΟΦΙΛΑΜΕΝ)” περίπου πεντακοσίων (500Μ) μέτρων. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ το δίχτυ κατασχέθηκε και καταστράφηκε.
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρύστου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ασθένεια 63χρονου αλλοδαπού, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «NS UNION» σημαίας Παναμά, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Καφηρέα.
Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο λιμένα Καρύστου, όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο «ΔΙΟΚΛΕΙΟ» Γ.Ν. Καρύστου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Λιμεναρχείο Καρύστου, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL