Μηχανική βλάβη Ε/Γ Ο/Γ πλοίου στη Κέα - Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Κατάσχεση εσωλέμβιων μηχανών στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών

Μηχανική βλάβη Ε/Γ Ο/Γ πλοίου στη Κέα - Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα - Κατάσχεση εσωλέμβιων μηχανών στην Κάλυμνο - Διακομιδές ασθενών
 
 
Ενημερώθηκε το Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΙΟΝΙΣ” Ν.Π. 8775 ότι αδυνατεί να εκτελέσει το εγκεκριμένο δρομολόγιο για λιμένα Λαυρίου λόγω μηχανικής βλάβης.
Από το Λιμενικό Τμήμα Κέας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΙΟΝΙΣ'', ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους για εκτέλεση μεμονωμένου πλου κενός φορτίου και επιβατών για λιμένα Λαυρίου.
 
*****
Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών καθώς και του 53χρονου ημεδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 53χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο ψυγείο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου τους πέντε (05) αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.
 
*****
 
Στην κατάσχεση δύο (02) εσωλέμβιων πετρελαιοκίνητων μηχανών προέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας νομότυπης έρευνας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, εντοπίστηκαν δύο (02) εσωλέμβιες πετρελαιοκίνητες μηχανές, οι οποίες είχαν δηλωθεί από το νόμιμο ιδιοκτήτη τους ως αντικείμενα υπεξαίρεσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, οι εν λόγω μηχανές κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο νόμιμο ιδιοκτήτη τους.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
82χρονης, από το λιμένα ν. Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
40χρονης, από το λιμένα ν. Αίγινας στη Μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL