Διάσωση παράνομων μεταναστών στη Σάμο

Έξι αλλοδαποί (4 ενήλικες, 1 παιδί και 1 βρέφος), χωρίς νόμιμα έγγραφα, εντοπίστηκαν χθες στις 15.00, σε δύσβατη περιοχή του Ακρωτηρίου «ΠΡΑΣΣΟ» Σάμου από προσωπικό λετονικού περιπολικού σκάφους που συμμετέχει σε επιχειρήσεις φύλαξης των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «FRONTEX», στο οποίο επέβαιναν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών.
Δύο από τους ενήλικες αλλοδαπούς καθώς και το βρέφος βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε απόκρημνη βραχώδη ακτή. Ξεκίνησαν οι ενέργειες απεγκλωβισμού από προσωπικό του Κλιμακίου, το οποίο διαπίστωσε πως το βρέφος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Άμεσα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τα στελέχη του Κλιμακίου με αποτέλεσμα να ανακτήσει τις αισθήσεις του.
Το λετονικό πλωτό περιπολικό παρέλαβε με ασφάλεια τους παράνομους μετανάστες και τους αποβίβασε στη μαρίνα του Πυθαγορείου.
Το βρέφος διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκαν και οι υπόλοιποι αλλοδαποί, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Πτώση αεροσκάφους στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Χθες στις 20.00, η Λιμενική Αρχή Καβάλας ενημερώθηκε από ιδιώτη για πτώση μικρού αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ «ΠΑΛΗΟΥ» και νησίδας «ΦΙΔΟΝΗΣΙ».
Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες από ξηράς ενώ στο σημείο έσπευσαν πλωτά περιπολικά του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Το αεροσκάφος εντοπίσθηκε από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΗΟΥ» επί της ακτογραμμής, με σώο το μοναδικό επιβαίνοντα.
Ο 53χρονος χειριστής διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. 

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό πτώματος αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Βουλιαγμένη στις 04/06/2011

Αναγνωρίστηκε, από συγγενικό πρόσωπο, το πτώμα γυναίκας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή Βουλιαγμένης στις 04/06/2011.
Πρόκειται για 79χρονη ημεδαπή.

 

Κατηγορία:


Wildcard SSL