Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Σκόπελο

Πτώση ατόμου στη θάλασσα στη Σκόπελο – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς

Βραδινές ώρες χθες και μετά την πρόσδεση του Ε/Γ-Τ/Χ «FC5» Ν.Π.11350 στο λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Άγιο Κων/νο – Σκιάθο – Γλώσσα – Σκόπελο – Αλόννησο, 59χρονος αλλοδαπός επιβάτης που είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια, στην προσπάθειά του να βοηθήσει φίλο του συνεπιβάτη στη μεταφορά των αποσκευών έπεσε από το κρηπίδωμα στη θάλασσα.

Άμεσα δόθηκε εντολή στον Πλοίαρχο του «FC5» για παύση λειτουργίας των κύριων μηχανών και ο 59χρονος διεσώθη από τη θάλασσα με τη συνδρομή πληρώματος του πλοίου.

Στη συνέχεια διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σκοπέλου.

========================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της Λιμενικής Αρχής δύο (02) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Επίσης, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας 49χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι μετέφερε ως συνεπιβάτη έναν αλλοδαπό επιδεικνύοντας γι’αυτόν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την προώθησή του λάθρα στο εξωτερικό.

Τέλος, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής 49χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, διότι βρέθηκαν κρυμμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, [κάτω από το επικαθήμενο υπήρχαν κατασκευασμένες πόρτες που οδηγούσαν σε ειδικά διαμορφωμένους-λαξευμένους χώρους στο εσωτερικό του φορτίου (ογκόλιθοι)], έντεκα (11) αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Οι παράνομοι αλλοδαποί επίσης συνελήφθησαν.  

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ενώ κατασχέθηκαν το φορτηγό και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

========================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Σύρου με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Νάξου 5, 12χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL