Εντοπισμός σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στην Πρέβεζα και σύλληψη διακινητή τους

Εντοπισμός σκάφους με παράνομους αλλοδαπούς στην Πρέβεζα και σύλληψη διακινητή τους – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα και την Πάτρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΤΥΡΑ ΝΤΑΙΜΟΝΤ» στη Ραφήνα       

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε γενόμενο έλεγχο περιπολικού σκάφους του FRONTEX, στο οποίο επέβαινε σύνδεσμος της Λιμενικής Αρχής Πρέβεζας, εντοπίστηκε το Ε/Γ-Θ/Γ «CORFUI» Ν. Χαλκίδας 421, στο οποίο επέβαιναν πενήντα τρεις (53) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το ανωτέρω σκάφος, κατέπλευσε ασφαλώς συνοδεία του περιπολικού στο λιμάνι της Πρέβεζας, ενώ συνελήφθη ένας ημεδαπός ηλικίας 64 ετών ως χειριστής του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

==========================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Εδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 47χρονος οδηγός λεωφορείου, διότι εντοπίστηκαν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης και συγκεκριμένα κάτω από το πάτωμα των καθισμάτων του οχήματός του, έξι (06) αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε. 

==========================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 34χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 19χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι μετέφεραν από κοινού δύο αλλοδαπούς (έναν άνδρα και μια γυναίκα) που συνόδευαν τα δύο ανήλικα τέκνα τους, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Επίσης, σε ανάλογο έλεγχο, στην πύλη εισόδου οχημάτων νοτίου λιμένα Πάτρας, συνελήφθη από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 27χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 26χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι  μετέφεραν από κοινού μια αλλοδαπή που συνόδευε τα δύο ανήλικα τέκνα της, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ τα Ι.Χ.Ε. οχήματα κατασχέθηκαν.

=======================

Απογευματινέςώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας,ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ«ΣΤΥΡΑ ΝΤΑΙΜΟΝΤ» Ν.Π.11835, ότι κατά την έναρξη προσγειάλωσης στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας διαπιστώθηκε δυσκολία ανταπόκρισης χειρισμών πηδαλιουχίας.

Μετά την πρόσδεση και την ασφαλή αποβίβαση των 108 επιβατών, ακολούθησε επιθεώρηση του σκάφους από ιδιώτη δύτη, ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε το  δεξί πηδάλιο στη θέση του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήναςαπαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, ενώ τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια εκτελέστηκαν από το Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΛΕΝΗ» Ν.Π. 10858.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL