Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ στη Λευκάδα

Παροχή συνδρομής σε Θ/Γ στη Λευκάδα - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και του διακινητή τους στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη για ναρκωτικά στο Βόλο – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για παροχή συνδρομής στο Θ/Γ σκάφος «MYSTERY» σημαίας Η.Π.Α., το οποίο βρισκόταν τέσσερα (04) ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της νήσου Λευκάδας, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, λόγω μηχανικής βλάβης.

Συγκεκριμένα η μία (01) μηχανή του Θ/Γ δεν λειτουργούσε, ενώ η δεύτερη είχε παρουσιάσει μείωση στροφών κατά το ήμισυ.

Στο σημείο έσπευσαν προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ, καθώς και τα Α/Κ (Μηχανότρατες) «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ Γ» Ν.Λ. 257 και «ΠΑΤΡΑ ΙΙ» Ν.Π. 306.

Το Θ/Γ σκάφος με την μία (01) μηχανή του και με χαμηλή ταχύτητα κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα μαρίνας Λευκάδας συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. και τα δύο (02) Α/Κ σκάφη.

Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε υπήρξε τραυματισμός.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους του Θ/Γ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από κατάλληλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από την Αρχή της σημαίας του πλοίου.

======================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 56χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο διότι εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις δύο (02) δεξαμενές καυσίμων του εν λόγω οχήματος τρεις (03) αλλοδαποί με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα.

======================

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του κεντρικού προβλήτα λιμένα Βόλου από προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή της σε Ε/Γ πλοίο, 30χρονη η οποία βρέθηκε να κατέχει : α) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, εντός χάρτινης συσκευασίας, μεικτού βάρους 2,1 γραμμαρίων, β) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης εντός χάρτινης συσκευασίας μεικτού βάρους 0,1 γραμμαρίων και γ) ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο μεικτού βάρους 0,2 γραμμαρίων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.

======================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Λέρου στο λιμάνι Μυρτιών Καλύμνου, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. 77χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL