Κατάσχεση αλιεύματος οστράκων στη Χαλκίδα –

Κατάσχεση αλιεύματος οστράκων στη Χαλκίδα– Αδυναμία προσέγγισης   Ε/Γ– Ο/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ» στους Οθωνούς – Διακοπή λειτουργίας κινητής γέφυρας Πορθμού Ευρίπου  Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα

 Απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εξήντα τρία κιλά και εννιακόσια γραμμάρια (63,9) οστρακοειδών του είδους κυδώνια, τα οποία είχαν αλιευθεί από απαγορευμένη υγειονομικά θαλάσσια περιοχή διαύλου υψηλής γέφυρας νότιου Ευβοϊκού κόλπου.

Η παραπάνω ποσότητα οστράκων αλιεύθηκε με αυτόνομες καταδυτικές συσκευές από ερασιτέχνες αλιείς ηλικίας 48 και 25 ετών, οι οποίοι κατελήφθησαν έπ’ αυτοφώρω κατά τη στιγμή που έβγαιναν από τη θάλασσα .

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας κατασχέθηκαν τα όστρακα και οι αυτόνομες καταδυτικές συσκευές ενώ παράλληλα κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των ανωτέρω αλιέων.

======================

Ο Λιμενικός Σταθμός Οθωνών ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κ ΙΙ» Ν.Κ. 33, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Κέρκυρα – Διαπόντια Νησιά – Κέρκυρα), για αδυναμία προσέγγισης στο λιμάνι των Οθωνών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο λιμάνι των Οθωνών δεν ανέμενε κανείς προς επιβίβαση ενώ οι 5 επιβάτες προς αποβίβαση θα προωθηθούν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

======================

Κλειστή για τη ναυσιπλοΐα θα παραμείνει η κινητή γέφυρα του πορθμού του Ευρίπου την 22-05-2012 λόγω διακοπής της ασύρματης επικοινωνίας των δύο πλευρών της.

======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης,συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, δύο (02) αλλοδαποί διότι κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL