Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ «AQUA JEWEL» στο λιμάνι της Καβάλας –

Πρόσκρουση Ε/Γ – Ο/Γ «AQUAJEWEL» στο λιμάνι της Καβάλας – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα – Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα - Σύλληψη για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς στα Χανιά – Σύλληψη για άγρα πελατών στην Πάρο

Απογευματινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ – Ο/Γ «AQUA JEWEL» Ν.Π. 11045, κατά την διαδικασία απόπλου από τον λιμένα Καβάλας, εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιο για Λήμνο – Αγ. Ευστράτιο – Ψαρά – Λαύριο με 40 επιβάτες, προσέκρουσε με την αριστερή πλευρά του στο νότιο κρηπίδωμα του λιμένα και ακολούθως στο Φ/Γ – Κλαπέ «ΜΑΡΙΑ Ι» Ν.Π. 1791 που ήταν πλαγιοδετημένο στο Ρ/Κ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Π. 6236.

Ο πλοίαρχος ακινητοποίησε το πλοίο έξωθεν του λιμένα προς εκτίμηση της κατάστασης και σε συνεννόηση με την Λιμενική Αρχή Καβάλας, επέστρεψε και προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν στο μεν «AQUA JEWEL» εκδορές – βαθουλώματα στην αριστερή πλευρά του στο ύψος της ίσαλου γραμμής με δύο μικρά ρήγματα περί τα είκοσι εκατοστά πάνω από την ίσαλο, ρήγμα μήκους ενός (01) μέτρου με στράβωμα ενός νομέλ στην αριστερή μάσκα στο ύψος του δαπέδου του γκαράζ και βαθουλώματα – εκδορές στην αριστερή πλευρά στο ίδιο ύψος περί τα είκοσι μέτρα από την πρύμνη.

Στο «ΜΑΡΙΑ Ι» προκλήθηκε αποκόλληση λαμαρίνας – καταστρώματος περί τα 70Χ70 εκατοστά, βαθούλωμα με ρήγμα μήκους περίπου τριάντα (30) εκατοστών στην αριστερή πρυμναία πλευρά και στο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» βαθουλώματα στην δεξιά πρυμναία πλευρά του ζωναριού με ρήγμα περί τα είκοσι εκατοστά.

Σε κανένα από τα πλοία δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και ρύπανση της θάλασσας , ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών – πληρώματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων.

=====================

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από τον κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «ΚΟΡΩΝΗ ΙΙ» Ν. Λευκάδας 293 για προσάραξη σκάφους στο νότιο δίαυλο Λευκάδας  και για την ύπαρξη ενός επιβαίνοντα ο οποίος δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον.

Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσε ότι το Ι/Φ σκάφος «CHAOS» σημαίας Αγγλίας έχει προσαράξει και ο μοναδικός επιβαίνοντας (48χρονος αλλοδαπός) είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον πιθανόν από κάποιο πρόβλημα υγείας.

Με μέριμνα της Λιμενικής Αρχής και με την συνδρομή ιδιωτικού σκάφους ο 48χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στη μαρίνα Λευκάδας και εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Το «CHAOS» αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Α/Κ «ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ. Λευκάδας 44 και μεταφέρθηκε με ιδία μέσα ασφαλώς στη μαρίνα Λευκάδας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων στο σκάφος, ενώ από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «CHAOS» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

=====================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Επίσης,συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό όχημα (τράκτορα / επικαθήμενο), πέντε (05) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός του χώρου του φορτίου του επικαθήμενου, άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=====================

Συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στον Ενετικό Λιμένα Χανιών, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 22χρονος, ο οποίος κατελήφθη έπ’ αυτοφώρω  να προξενεί υλικές φθορές (βαθούλωμα από κλωτσιά) σε Ι.Χ.Ε. όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανιών.

=====================

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα Παροικιάς Πάρου και μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, 60χρονος αλλοδαπός, διότι παρενοχλούσε δύο (02) αλλοδαπές, που μόλις είχαν αποβιβασθεί, προκειμένου να δεχθούν παροχή υπηρεσιών καθώς και να προτιμήσουν συγκεκριμένο τουριστικό κατάλυμα (άγρα πελατών).

Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL