Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στη Σάμο και την Ηγουμενίτσα –

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στη Σάμο και την Ηγουμενίτσα – Κατάσχεση ιχθύων στη Μηχανιώνα – Ακυβερνησία Ιστιοφόρου στο Λαύριο – Διακομιδή ασθενούς

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Σάμου, κατά τη διάρκεια ελέγχου επιβίβασης σε Ε/Γ –Ο/Γ πλοίο από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, έξι (06) αλλοδαποί (04 άνδρες και 02 γυναίκες), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

Κατά δήλωσή τους, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα στον ελλαδικό ΄χώρο με πνευστές κωπήλατες λέμβους, οι οποίες καταστράφηκαν κατά την αποβίβασή τους.

Ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

==================

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εξωτερικού λιμένα Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, εννέα (09) αλλοδαποί, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τον οδηγό φορτηγού οχήματος κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 

Επίσης, συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, τρεις (03) αλλοδαποί,  στερούμενοι νομιμοποιητικών έγγραφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από τη Λιμενική Αρχή  Ηγουμενίτσας.

==================

Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Δημοσίου της Νέας Μηχανιώνας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, στη ράμπα φορτοεκφόρτωσης,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πενήντα επτά (57) κιλά ιχθείς του είδους Pagellus Bogaraveo (ΚΕΦΑΛΑΣ), μικρού μεγέθους 22-27 εκατοστών (αντί του προβλεπόμενου 33 εκ.).

Προανάκριση, διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας, ενώ τα κατασχεμένα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα, ενώ κατά του ιχθυέμπορου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων .

==================

Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους «ALBATROSS» σημαίας Γερμανίας λόγω μηχανικής βλάβης με έναν επιβαίνοντα, 1 ν.μ. βόρεια του λιμένα Λαυρίου.

Άμεσα πλωτό περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής και ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος έσπευσαν στο σημείο για παροχή βοήθειας στο ανωτέρω σκάφος.

Το «ALBATROSS» ρυμουλκήθηκε από το ταχύπλοο στο λιμάνι Λαυρίου, ενώ ο επιβαίνοντας του είναι καλά στην υγεία του.

Από την Λιμενική Αρχή Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ιστιοφόρου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθει μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι Κεραμωτής, με το Ε/Γ– Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ Ι» Ν.Π. 11657,  80χρονης, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL