Καθυστέρηση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ«ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στο λιμάνι της Μυκόνου

Χθες στις 16.35, κατέπλευσε στο λιμάνι της Μυκόνου το Ε/Γ-Ο/Γ«ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π.10882, προερχόμενο από Σύρο.
Στο πλοίο επιβιβάστηκε αλλοδαπός, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος δεν σταμάτησε σε σήμα ελέγχου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ, διότι θεωρείται ύποπτος δολοφονίας σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα της Μυκόνου.
Μετά από προφορική εντολή του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου διενεργήθηκε έλεγχος, επί του πλοίου,  από το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής και του Α.Τ. Μυκόνου, με αρνητικά αποτελέσματα.
Το Ε/Γ-Ο/Γ«ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» αναχώρησε στις 19.10, για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Εύδηλο – Αγ. Κήρυκο – Φούρνους – Καρλόβασι – Βαθύ, με 176 επιβάτες.

Αναφερόμενα κρούσματα ύποπτης  μεταδοτικής ασθένειας σε Κ/Ζ στον Πειραιά

Η Λιμενική Αρχή Πειραιά ενημερώθηκε ότι αύριο 07-06-2011, στις 06:00, πρόκειται να καταπλεύσει στην περιοχή Κανέλλου του Κεντρικού Λιμένα Πειραιά, προερχόμενο από Κροατία, το Ε/Γ-Κ/Ζ «NORWEGIAN JADE» σημαίας Μπαχάμες, με 2.424 επιβάτες και πλήρωμα 1058 άτομα.
Μεταξύ των επιβαινόντων, έχουν αναφερθεί δύο (02) κρούσματα ύποπτης μεταδοτικής ασθένειας (πιθανή μορφή γαστρεντερίτιδας).
Ενημερώθηκαν κατάλληλα οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές και το Υγειονομικό Τμήμα της Νομαρχίας Πειραιά.
Το Ε/Γ-Κ/Ζ αναμένεται να αποπλεύσει στις 07-06-2011, στις 17:00, με προορισμό την Τουρκία.

Σύλληψη για ναρκωτικά στο Βόλο

Χθες στις 19.45, στην κεντρική προβλήτα του λιμένα Βόλου, συνελήφθη από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβαση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, 41χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του:
α)  μία (01) νάυλον συσκευασία, η οποία περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 7,2 γραμμαρίων,
β) δύο (02) ποσότητες ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 9,2 και 6,9 γραμμαρίων αντίστοιχα και
γ) μία (01) χάρτινη συσκευασία, που περιείχε κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) μικτού βάρους 0,1 γραμμαρίων. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν  οι προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες.

Παροχή βοηθείας σε δύο λουόμενους στην Βουλιαγμένη

Χθες στις 16.35, το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε από το Κέντρο Άμεσης Δράσης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να παράσχει βοήθεια σε δύο (02) λουόμενους, οι οποίοι ενώ κολυμπούσαν σε μεγάλη απόσταση από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Λαιμού Βουλιαγμένης, είχαν υποστεί κόπωση, παρασυρόμενοι από τα θαλάσσια ρεύματα στο ανοιχτό πέλαγος.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό περιπολικό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τους δύο λουόμενους και στην συνέχεια τους μετέφερε σώους και καλά στην υγεία τους στη μαρίνα Βουλιαγμένης, από όπου παρελήφθησαν από οικείους τους.
Πρόκειται για έναν 31χρονο και έναν 22χρονο, οι οποίοι δεν έχρηζαν περαιτέρω νοσοκομειακής περίθαλψης.

Μεταφορές ασθενών

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω μεταφορές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
- 75χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΟΡΚΑ»  Ν. Π. 11042,
- 83χρονου, από το λιμάνι της Νάξο στο λιμάνι της Σύρου, με το πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
- 08χρονης, από το λιμάνι του Πισαετού Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ«ΟΔΥΣΣΕΑΣ»  Ν. Ι. 459.

Κατηγορία:


Wildcard SSL