Τραυματισμός στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Αντιδημάρχου Κεφαλληνίας

Τραυματισμός στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και Αντιδημάρχου Κεφαλληνίας - Συλλήψεις για κλοπή στη Σκάλα Αταλάντης - Ημιβύθιση σκάφους στα Ίσθμια

Μεσημβρινές ώρες χθες, βαθμοφόροι της Λιμενικής Αρχής Σάμης, μετέβησαν στην περιοχή Αγίας Ευφημίας, όπου ο Δήμος Κεφαλληνίας θα ανέλκυε μια πλωτή εξέδρα, για την οποία έχει οριστεί με δικαστική απόφαση μεσεγγυούχος, την κυριότητα της οποίας διεκδικεί επίσης επιχειρηματίας της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, εμφανίστηκε φουσκωτό σκάφος με τον ανωτέρω επιχειρηματία και άλλους τέσσερις (04) επιβαίνοντες. Οι δύο (02) εκ των επιβαινόντων αφού αποβιβάστηκαν, κινήθηκαν απειλητικά εξυβρίζοντας και απειλώντας τους εργάτες και τα Λιμενικά όργανα, προκειμένου να σταματήσουν οι εργασίες.

Οι ανωτέρω βαθμοφόροι προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με αποτέλεσμα να προκληθεί ο τραυματισμός του ενός, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σάμης και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γ.Ν.Ν. Κεφαλληνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Κεφαλληνίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Κεφαλληνίας, από το οποίο εξήλθε αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μετά το τέλος της συμπλοκής οι ανωτέρω επιβιβάστηκαν στο σκάφος και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ αναζητούνται στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας.

==================

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Αταλάντης, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα 37χρονος για κλοπή ιχθύων.

Συγκεκριμένα ο ανωτέρω είχε μεταβεί με το σκάφος «ΕΛΛΗ» αγνώστων λοιπών στοιχείων σε ιχθυοτροφική μονάδα και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να διαπράττει κλοπή ιχθύων βάρους 87 κιλών.

Στη συνέχεια κατόπιν περαιτέρω πληροφοριών συνελήφθη σε προκαθορισμένο ραντεβού 52χρονος ο οποίος μετά την παραλαβή τους θα τα διέθετε παράνομα.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Σκάλας Αταλάντης ενώ το σκάφος και το όχημα του 37χρονου κατασχέθηκαν.

================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ισθμίας ενημερώθηκε για περιστατικό ημιβύθισης του παροπλισμένου Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΝΑΛ ΒΙΣΤΑ» Ν.Ι. 06 εντός του λιμενίσκου Ισθμίας.

Από την ημιβύθιση δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ισθμίας ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ανέλκυσής του.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL