Ευρεία επιχείρηση δυνάμεων ΛΣ–ΕΛ.ΑΚΤ. και εντοπισμός του Φ/Γ«ALTAIR» με λαθραία τσιγάρα βόρεια της Εύβοιας

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση δυνάμεων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής της Ευβοίας εντοπίστηκαν βραδινές ώρες χθες, σε ερημική παραλιακή περιοχή της βόρειας Εύβοιας, τρία (03) φορτηγά οχήματα και ένα VAN, συνοδευόμενα από άλλα Ι.Χ.Ε. οχήματα και ένα βοηθητικό σκάφος μεταφόρτωσης, ενώ συνελήφθησαν είκοσι εννιά (29) άτομα.
Παράλληλα κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό λαθρεμπορικού πλοίου, στην παρακείμενη θαλάσσια περιοχή, τρία (03) πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όμορων Λιμενικών Αρχών, στα οποία επέβαιναν άνδρες  του  Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών καθώς και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Μετά από έρευνα,  εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, ύποπτο πλοίο, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των βόρειων ακτών της Εύβοιας, εντός χωρικών υδάτων, το Φ/Γ «ALTAIR» σημαίας Sao Tome.
Το πλοίο, μετά από συνεχείς κλήσεις για διενέργεια ελέγχου, δεν σταμάτησε, αγνοώντας παντελώς τις σχετικές εντολές και ακολούθησε καταδίωξη, η οποία κατέληξε στην επιβίβαση ανδρών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών σε αυτό.
Το «ALTAIR», στο οποίο επέβαινε 7μελές πλήρωμα, όλοι αλλοδαποί, μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε μεγάλο αριθμό χαρτοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών.
Το πλοίο, είχε αποπλεύσει από Μερσίνα Τουρκίας με προορισμό το Μαυροβούνιο και οδηγείται σε ασφαλές λιμάνι για τη διενέργεια περαιτέρω προανακριτικών διαδικασιών.
Η επιχείρηση εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και φοροδιαφυγής.

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL