Συλλήψεις για κλοπή στην Καλαμάτα

Συλλήψεις για κλοπή στην Καλαμάτα – Πτώση υπηρεσιακού οχήματος στη θάλασσα στον Πειραιά – Πνιγμός στη Ρόδο   

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη του λιμένα της Καλαμάτας συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής ένας 53χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος και ο 53χρονος συνοδηγός του διότι βρέθηκαν εντός του φορτηγού μία εξωλέμβια μηχανή 60HP, ναυτιλιακός εξοπλισμός και διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα ανωτέρω είχαν κλαπεί από το ερασιτεχνικό σκάφος «ΕΥΤΑΒΙΛ» Λ.Κ.2703, το οποίο ελλιμενιζόταν στο λιμένα ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ.

Επίσης στην περιοχή υπήρχε το φουσκωτό σκάφος «ΕΣΧΑΤΗ» Λ. Ωρωπού 4670, ιδιοκτησίας του 35χρονου οδηγού, δίπλα στο οποίο ήταν μία εξωλέμβια μηχανή 25HP, η οποία δεν ήταν καταχωρημένη στην άδεια εκτέλεσης πλόων του σκάφους και σύμφωνα με την επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρείας το συγκεκριμένο μοντέλο της εξωλέμβιας μηχανής δεν είχε εισαχθεί επίσημα από αυτήν στην Ελλάδα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα, η εξωλέμβια μηχανή 60HP, η εξωλέμβια μηχανή 25HP, το φουσκωτό σκάφος «ΕΣΧΑΤΗ», χειριστήρια εξωλέμβιας μηχανής, όργανα πλεύσης φωτισμού, ένα ντεπόζιτο βενζίνης και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.        

====================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο θαλάσσιο χώρο της Ακτής Ξαβερίου του λιμένα Πειραιά κατέπεσε υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. χωρίς επιβαίνοντες.

Στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εντόπισαν το όχημα, το οποίο στη συνέχεια ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταφέρθηκε με ειδικό όχημα μεταφοράς του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην Επισκευαστική Βάση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Διενεργείται Ε.Δ.Ε. και σχετική προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.   

====================

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΘΟΛΟΥ» Ρόδου, 66χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του και παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL