Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό στην Κεφαλλονιά

Εισροή υδάτων σε θαλαμηγό στην Κεφαλλονιά – Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς

Απογευματινές ώρες σήμερα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε ότι θαλαμηγός παρουσίαζε εισροή υδάτων στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. δυτικά-νοτιοδυτικά από άκρα Αγίου Γεωργίου.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσε πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κεφαλληνίας και ταυτόχρονα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ληξουρίου παρείχαν συνδρομή από την στεριά στη θαλαμηγό «OFFPISTDUO» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες ( 2 άνδρες και 2 γυναίκες) η οποία είχε προσαράξει σε αμμώδη ακτή στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Στο σημείο κατέπλευσε και το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α.546, με το οποίο ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων και η λάντζα «ΑΝΕΜΟΣ» Τ.Α.161.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Αναμένεται να επιθεωρηθούν τα ύφαλα του σκάφους από επαγγελματίες δύτες προκειμένου η θαλαμηγός ρυμουλκηθεί σε ασφαλέστερο σημείο.   

=================

Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 27χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 44χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι μετέφεραν από κοινού έναν (01) αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα και συνελήφθη.

 

Ακόμη, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, δύο (02) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι στον έναν από τους δύο εκκρεμούν εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για ληστεία, σύσταση και συμμορία καθώς και δικαστική απόφαση φυλάκισης από το Τριμελές Πλημ/κειο Αθηνών.  

 

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα της πρώτης περίπτωσης και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500€) που βρέθηκαν στην κατοχή του 27χρονου.

=================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη απογευματινές ώρες σήμερα, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν.57 από το λιμάνι της Φολεγάνδρου στο λιμάνι της Θήρας 83χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.    

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL