Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στην Παλαιοκαστρίτσα

Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στηνΠαλαιοκαστρίτσα – Εντοπισμός και περισυλλογή παράνομου αλλοδαπού στην Ιεράπετρα – Μηχανική βλάβη σε Ε/Ρ-Α/Κ σκάφος στη Θεσσαλονίκη

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, για την ύπαρξη υπόπτου ταχυπλόου σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων στην περιοχή «ΤΡΙΓΥΑΛΟ» Ερμόνων, στο οποίο επρόκειτο να επιβιβαστούν παράνομοι αλλοδαποί με σκοπό να μεταβούν στο εξωτερικό.

Άμεσα, στο σημείο μετέβη προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Παλιοκαστρίτσας, το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος και συνέλαβε οκτώ (08) παράνομους αλλοδαπούς.

Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος. 

================

Εντοπίστηκε και περισυνελέγη, πρωινές ώρες σήμερα, στο πλαίσιο περιπολίας, από πλωτό περιπολικό Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή 6,5 ν.μ από το Ακρωτήριο Κάτεργο, παράνομος αλλοδαπός, ο οποίος κατά δήλωσή του, επέβαινε σε σκάφος με άλλους 21 αλλοδαπούς με προορισμό λιμένα εξωτερικού.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός συνελήφθη και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας, για παροχή πρώτων βοηθειών όπου και παραμένει για νοσηλεία.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Ιεράπετρας.

===============

Πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Ρ-Α/Κ σκάφους «ΒΑΛΙΑ» Σ.Θ. 666Α, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των εκβολών του ποταμού Λουδία και σε απόσταση 2-3 ν.μ. από την ακτή, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Α/Κ «ΤΟΥΛΑ» Σ.Θ. 1326, όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος, το οποίο ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο λιμένα Αγγελοχωρίου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL