Ρύπανση στην Πάτρα

Πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή (καύσιμα diesel-fueloil), σε έκταση περίπου 150 τ.μ. περίπου πλησίον του αγκυροβολημένου στον παλαιό (βόρειο) λιμένα Πάτρας Ε/Γ-Ο/Γ «IONIANQUEEN» σημαίας Κύπρου.

Άμεσα ενημερώθηκε το πλήρωμα του πλοίου, ο ΟΛΠΑ Α.Ε. και το προσωπικό του Γραφείου Π.Θ.Π. του περιφερειακού σταθμού καταπολέμησης ρύπανσης και των πλωτών μέσων της οικείας Λιμενικής Αρχής και τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο καταπολέμησης ρύπανσης.

Κατόπιν αναφοράς μέλους του πληρώματος και ελέγχου που διενεργήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Κ.Λ. Πάτρας και μετά την διαπίστωση πρόκλησης θαλάσσιας ρύπανσης από βλάβη του Νο1 ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους ανωτέρω πλοίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «IONIANQUEEN» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

=======================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στην ακτή Στυλιανού Κουνδούρου στον Άγιο Νικόλαο, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό μία 20χρονη και συνοδηγό μία 22χρονη προσέκρουσε σε σταθμευμένο Φ/Γ – Ι/Χ όχημα.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν ο τραυματισμός των επιβαινόντων του δίκυκλου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου. 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL