Ρύπανση στην Ελευσίνα και τη Σαλαμίνα

Ρύπανση στην Ελευσίνα και τη Σαλαμίνα – Πνιγμός στη Μήθυμνα

Η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή των εγκαταστάσεων ΕΛ.ΠΕ. Ελευσίνας.

Στην εν λόγω περιοχή έσπευσε προσωπικό Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για θαλάσσια ρύπανση εκτάσεως 330 τ.μ. διάσπαρτων ιριδισμών και ελαφρών πετρελαιοειδών, εντός και εκτός του φράγματος που είχε τοποθετηθεί από τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων.

Οι εργασίες απορρύπανσης που εκτελέσθηκαν από συνεργεία των ΕΛ.ΠΕ. καθώς και από την ιδιωτική εταιρεία «ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε.» ολοκληρώθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες απορρύπανσης, επί της ακτογραμμής της παραλίας «ΜΠΑΤΣΙ» Σαλαμίνας, από ελαφρά πετρελαιοειδή που μεταφέρθηκαν στην ανωτέρω περιοχή λόγω των βορείων ανέμων που επικρατούσαν.  

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

====================

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΤΣΟΝΙΑ» Μανταμάδου Λέσβου, 85χρονη.

Η ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Καλλονής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL