Έρευνα και διάσωση αγνοουμένων στην Κέα –

Έρευνα και διάσωση αγνοουμένων στην Κέα – Τραυματισμός μέλους πληρώματος ιστιοφόρου στο Ηράκλειο – Τραυματισμός αλλοδαπής από πτώση σε βράχια κυματοθραύστη στο Ηράκλειο

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι πνευστό σκάφος με τέσσερις (04) επιβαίνοντες είχε αποπλεύσει μεσημβρινές ώρες χθες από ν. Σέριφο προς όρμο Λαγονήσι και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες εντοπισμού τους από δύο (02) πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , Σούπερ Πούμα της  Π.Α., τα Α/Κ «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ και «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΙΙ» ,τα ιστιοπλοϊκά σκάφη «ΓΟΥΙΝΤ ΣΤΑΡ» και «ΤΖΟΣΕΦ» και το Δ/Ξ «ΜΑΡΙΑ».

Λίγο αργότερα το Ι/Φ «ΤΖΟΣΕΦ» εντόπισε και περισυνέλεξε από τη θαλάσσια περιοχή 02 ν.μ. δυτικά Ακ. «ΤΑΜΕΛΟΥ» ν. Κέας τρία (03) άτομα από τη θάλασσα, οι οποίοι ανέφεραν ότι επέβαιναν στο πνευστό σκάφος «ΝΟΡΑ» με ακόμα δύο (02) άτομα και από άγνωστη αιτία ξέσπασε σε αυτό πυρκαγιά με αποτέλεσμα να το εγκαταλείψουν και να πέσουν στη θάλασσα.

Οι δύο (02) αγνοούμενοι τελικά εντοπίστηκαν στην στεριά στον ορμίσκο «ΛΥΓΙΑ» νότια του όρμου «ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΥ» ν. Κέας.

Όλοι οι ναυαγοί επιβιβάστηκαν σε πλωτό περιπολικό Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι του Λαυρίου όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα προκειμένου μεταφέρει τους ανωτέρω για ιατρικές εξετάσεις σε εφημερεύον νοσοκομείο , οι οποίοι όμως αρνήθηκαν με ενυπόγραφη δήλωση τους.

============================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ότι στο καταπλέον στο λιμένα Ηρακλείου ιστιοφόρο «KIVAVERA» σημαίας Γαλλίας, μία  70χρονη αλλοδαπή, μέλος του πληρώματος, έχει τραυματιστεί και χρήζει ιατρικής βοήθειας.

Λίγο αργότερα το «KIVAVERA» κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από Ρέθυμνο και αποβίβασε την ανωτέρω, της οποίας είχαν κοπεί από το αριστερό της χέρι δύο δάκτυλα (ο δείκτης και ο μέσος) κατά τη διάρκεια χειρισμών στο βίντσι της τζένοας του σκάφους.

Η 70χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

============================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ότι μία γυναίκα εγκλωβίστηκε στα προστατευτικά μπλόκια της εξωτερικής μεριάς του βόρειου λιμενοβραχίονα Ηρακλείου.

Άμεσα ειδοποιήθηκε μονάδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία με συνδρομή προσωπικού της οικείας Λιμενικής Αρχής κατάφερε να απεγκλωβίσει την 59χρονη αλλοδαπή .

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL