Μηχανική βλάβη «FLYING DOLPHIN XΧΙΧ» -

Μηχανική βλάβη «FLYING DOLPHIN XΧΙΧ»- Τραυματισμός ναυτικού σε Φ/Γ πλοίο – Περισυλλογή κινδυνεύοντος αυτοδύτη στη Βουλιαγμένη - Διακομιδή ασθενούς

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XΧΙΧ» Ν.Π. 10232 κατά την εκτέλεση  προγραμματισμένου δρομολογίου από Πόρτο Χέλι  για Σπέτσες Ερμιόνη –– Ύδρα – Πόρο – Πειραιά και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νησίδων Τσελεβίνια Σαρωνικού Κόλπου, παρουσίασε βλάβη,  με σαράντα πέντε (45) επιβάτες.  

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον Πόρο με μειωμένη ταχύτητα, όπου από τη Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

==============================

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, από το πλήρωμα του M/V«EVALUNA» σημαίας Μάλτας, ότι 39χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, είχε τραυματισθεί στο χέρι του.

Το ανωτέρω πλοίο είχε αποπλεύσει από Κωνσταντινούπολη με προορισμό το «ABUQIR» Αλεξάνδρειας με δεκαέξι (16) αλλοδαπούς πλήρωμα.

 Το «EVALUNA» αγκυροβόλησε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή λιμένα «ΜΕΣΤΩΝ» Χίου και ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με λέμβο στο λιμάνι και μετά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γ. Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί θλαστικό τραύμα στο δεξιό αντιβραχιόνιο του και εισήχθη για περαιτέρω θεραπεία.

==============================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης, ότι στη θαλάσσια περιοχή «Γ΄ ΛΙΜΑΝΑΚΙΑ» Βουλιαγμένης, δύτης καλούσε σε βοήθεια.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στο σημείο όπου διαπίστωσε ότι 43χρονος ιδιώτης ερασιτέχνης αυτοδύτης είχε χάσει μερικώς τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια κατάδυσης.

Ο 43χρονος περισυνελέγη από το Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Λ. 227 με την βοήθεια του ζεύγους του στην κατάδυση και του επιτηρητή τους και μεταφέρθηκε αρχικά στο αλιευτικό καταφύγιο Βάρκιζας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης.

==============================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι Σαμοθράκης  στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  80χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL