Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» στο Καρλόβασι

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» στο Καρλόβασι - Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού σε Φ/Γ πλοίο στην Ελευσίνα - Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα, την Ηγουμενίτσα και τη Σάμο

Απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν. Χίου 362 κατά την διαδικασία πρόσδεσής του στο νέο λιμένα Καρλοβασίου προσέκρουσε ελαφρά στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την μερική στρέβλωση του προστατευτικού εξωτερικού ζωναρίου.

Το «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Βαθύ Σάμου προς Καρλόβασι – Φούρνους – Άγιο Κήρυκο – Εύδηλο – Σύρο – Πειραιά, ενώ επέβαιναν επ’ αυτού 383 επιβάτες.  

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου, απαγορεύθηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ βραδινές ώρες χθες επετράπη ο απόπλους του, κατόπιν επιθεώρησής του και προσκόμισης βεβαιωτικού μετά από βλάβη από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

====================

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό τραυματισμού 28χρονου αλλοδαπού, μέλος πληρώματος του Φ/Γ «LADYGAIA» σημαίας Ιταλίας, το οποίο βρισκόταν στις εγκαταστάσεις «ΤΙΤΑΝ» Ελευσίνας για φόρτωση.

Ο 28χρονος κατά την διάρκεια εκτελέσεως εργασίας τραυματίστηκε στον δεξιό δείκτη, ενώ άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο των εγκαταστάσεων στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Κ.Α.Τ.» όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας.

====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών από προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, τέσσερις (04) αλλοδαποί οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

====================

Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, 18χρονος αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

====================

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα  Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, τριάντα επτά (37) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Κατά δήλωσή τους, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα στον ελλαδικό χώρο με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία καταστράφηκε κατά την αποβίβασή τους.

Ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο τοπικό Γενικό Νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL