Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Καβάλα και τη Λήμνο –

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Καβάλα και τη Λήμνο – Τραυματισμός αλλοδαπού ερασιτέχνη αλιέα στη Σάρτη Χαλκιδικής

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, προσωπικό του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας με τη συνδρομή χειριστή αστυνομικού σκύλου, προέβη μεσημβρινές ώρες χθες στη σύλληψη μίας 23χρονης και ενός 28χρονου στον επιβατικό λιμένα Καβάλας διότι ο 28χρονος είχε στην κατοχή του ένα χάρτινο κουτί το οποίο περιείχε ένα μικρότερο κουτί ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 124,2 γραμμαρίων καθώς και ένα λούτρινο αρκουδάκι μέσα στο οποίο ήταν τοποθετημένη μια λευκή νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 46,3 γραμμαρίων. Το χάρτινο κουτί επρόκειτο να αποσταλεί με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Λήμνο, όπου θα το παραλάμβανε ένας 30χρονος, ενώ μετά από σωματικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον 28χρονο βρέθηκε και μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους 1,7 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και διενεργήθηκε ελεγχόμενη μεταφορά της όλης κατασχεθείσας ποσότητας προκειμένου να συλληφθεί ο παραλήπτης κατά την άφιξη του πλοίου στη Λήμνο.

Κατά τον κατάπλου του πλοίου στη Λήμνο απογευματινές ώρες χθες και αφού παρελήφθη το χάρτινο κουτί από τον 30χρονο ακολούθησε η σύλληψή του. 

Παράλληλα στην Καβάλα διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία της 23χρονης όπου φιλοξενούνταν και ο 28χρονος, όπου βρέθηκαν ένα (01) πλαστικό δοχείο με ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 73,0 γρ., μία (01) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη  μικτού βάρους 3,6 γρ. και δύο (02) χρησιμοποιημένα αυτοσχέδια τσιγάρα σε σταχτοδοχείο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

Φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr     

==================

Η Λιμενική Αρχή Ιερισσού ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες ότι στη θαλάσσια περιοχή Σάρτης Συκιάς Χαλκιδικής είχε τραυματιστεί με μαχαίρι στο αριστερό του χέρι 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος βρισκόταν επί του ιδιοκτησίας του σκάφος και ετοιμαζόταν για ερασιτεχνική αλιεία.

Ο 44χρονος διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας αγίου Νικολάου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Φυλάκιο Όρμου Παναγιάς.       

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Wildcard SSL