Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη, με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Stephen Hammond

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας, StephenHammond, στο Λονδίνο. Τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών είναι τα ακόλουθα:

(α) Η οικονομική διάσταση της ναυτιλίας και η ενίσχυση της διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας

(β) Οσυντονισμός των κρατών-μελών της Ε.Ε. στον ΙΜΟ

(γ) Πειρατεία

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις γύρω από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020 της Ε.Ε.

Στο ζήτημα της ενιαίας εκπροσώπησης της Ε.Ε. στον ΙΜΟ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα έχουν κοινή θέση, προκειμένου το ειδικό βάρος που καθεμία διαθέτει ξεχωριστά στον ΙΜΟ να αξιοποιείται σωστά, προς όφελος της διεθνούς αλλά και της Ευρωπαϊκής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Επιπλέον, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Α’ εξάμηνο του έτους 2014, την οποία θα αναλάβει η χώρα μας και για την οποία έχουν αναληφθεί οι σχετικές πρωτοβουλίες συντονισμού από το Υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL