Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτμο, τη Σάμο και την Πάτρα

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτμο, τη Σάμο και την Πάτρα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Καβάλα και την Κέρκυρα – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ στο Καρλόβασι και στον Άγιο Κήρυκο λόγω καιρού

Εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, στη βραχονησίδα ΚΑΤΣΑΓΑΝΙ από στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου Αγαθονησίου και περιπολικού σκάφους της FRONTEXτριάντα έξι (36) αλλοδαποί (24 άνδρες, 6 γυναίκες και 6 ανήλικοι), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο.

Η λέμβος καταστράφηκε από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Αγαθονήσι και συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού Φυλακίου.

Επίσης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο Αγαθονήσι, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής είκοσι δύο (22) αλλοδαποί (17 άνδρες, 2 γυναίκες και 3 ανήλικοι), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με την οποία ο κυβερνήτης της απέπλευσε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου.

=====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Σάμου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής τριάντα δύο (32) αλλοδαποί (19 άνδρες, 9 γυναίκες και 4 ανήλικοι), στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με την οποία ο κυβερνήτης της επέστρεψε στις απέναντι ακτές μετά την αποβίβασή τους στη βραχονησίδα ΚΑΣΟΝΗΣΙ.

Οι αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για ιατρικές εξετάσεις.     

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

=====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών από άνδρες της Υπ/νσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών δύο (02) αλλοδαποί (άνδρας - γυναίκα), οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.   

=====================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ στην Καβάλα, όταν Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό 76χρονο συγκρούστηκε με Ε.Δ/Χ όχημα, που οδηγούσε 47χρονος.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 76χρονου, ο οποίος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.    

=====================

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ στην Κέρκυρα, όταν Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό 44χρονη παρέσυρε 41χρονη πεζή.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 41χρονης, η οποία με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για παροχή πρώτων βοηθειών και εξήλθε.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.    

=====================

Απογευματινές και βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» Ν.Χ. 362, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Βαθύ για Καρλόβασι – Φούρνους – Αγ. Κήρυκο – Εύδηλο – Σύρο – Πειραιά, δεν προσέγγισε αρχικά το λιμένα Καρλοβασίου και στη συνέχεια το λιμένα του Αγίου Κηρύκου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά δήλωση του Πλοιάρχου και συνέχισε το δρομολόγιό του.

Οι επιβάτες και οχήματα από το λιμάνι του Καρλοβασίου εξυπηρετήθηκαν από το λιμένα της Σάμου ενώ οι 13 επιβάτες, 4 Ι.Χ. οχήματα και 2 δίκυκλα που ανέμεναν προς επιβίβαση στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Ευδήλου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL