Μηχανική βλάβη «FLYING DOLPHIN XVΙI» - Προσάραξη Α/Κ σκάφους στην Ηλεία - Συλλήψεις παράνομων μεταναστών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Υ/Γ «FLYING DOLPHIN XVII» Ν.Π. 11483 κατά την εκτέλεση  προγραμματισμένου δρομολογίου από Σπέτσες για Ύδρα – Πόρο – Πειραιά με εκατό τριάντα ένα (131) επιβάτες και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια νήσου Πόρου, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.  

Το πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα αυτοδύναμα στον Πόρο, όπου από τηnοικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

=======================

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του Α/Κ σκάφους «ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.» Ν. Γυθείου 12 στην παραλία «ΚΟΥΝΟΥΠΕΛΙΟΥ» Ηλείας με πέντε (05) επιβαίνοντες (2 Έλληνες και 3 αλλοδαπούς), καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ σκάφος «ΠΕΤΡΟΣ-ΜΑΡΙΑ» Ν.Κ.09 με την βοήθεια του οποίου γίνονται προσπάθειες αποκόλλησης του ανωτέρω αλιευτικού.

Από το Κ. Λ. Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΓΡΗΓΟΡΗΣ Α.»  μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

=======================

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας (01) αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=======================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στη πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο (02) αλλοδαποί, διότι εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι εντός επικαθήμενου φορτηγού οχήματος, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL