Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στη Σάμο –

Σύλληψη παράνομων αλλοδαπών στη Σάμο – Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στην Κύμη – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» στους Λειψούς λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Πρωινές ώρες χθες, προσωπικό πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Σάμου, δύο μηχανοκίνητες λέμβους με ικανό αριθμό επιβαινόντων και με πορεία προς το Πυθαγόρειο.

Ανωτέρω πλωτό περιπολικό επιβίβασε ασφαλώς τους επιβαίνοντες της μιας λέμβου, ενώ από τη δεύτερη κατάφεραν να αποβιβαστούν στις βόρειες ακτές του Αγαθονησίου.

Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν από στελέχη του Λ/Τ και του Στρατιωτικού παρατηρητηρίου και επιβιβάστηκαν στο πλωτό περιπολικό σκάφος.

Οι ανωτέρω 43 αλλοδαποί (28 άνδρες, 8 γυναίκες και 7 ανήλικοι), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις έναντι τουρκικές ακτές μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σάμου και οδηγήθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου παραμένει νοσηλευόμενη μια γυναίκα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

========================

Η Λιμενική Αρχή Κύμης ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι 69χρονος, ο οποίος αλίευε με το Α/Κ «ΡΟΖΑ» Λ.Κ. 194 στη θαλάσσια περιοχή της Κύμης από μεσημβρινές ώρες αγνοείται.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και από ιδιώτες, ενώ δια θαλάσσης με το Α/Κ «ΙΩΑΝΝΗΣ» Ν.Κ. 01, στο οποίο επέβαιναν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

========================

Η Λιμενική Αρχή Λειψών, ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» Ν.Π.11957, ότι η προσέγγιση του εν λόγω πλοίου στο λιμάνι των Λειψών ήταν επισφαλής λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και θα συνέχιζε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για το λιμάνι της Πάτμου.

Στο λιμένα Λειψών επρόκειτο να αποβιβαστεί ένας επιβάτης, ενώ προς επιβίβαση για Πειραιά και Πάτμο ανέμεναν έξι επιβάτες.

   

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL