Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα – Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη Θήρα -

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα στην Πάτρα – Βλάβη καταπέλτη Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» στη Θήρα - Σύλληψη παράνομων μεταναστών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών

 

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 44χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος (τράκτορας- επικαθήμενο), διότι μετέφερε, επιμελώς κρυμμένα στο χώρο του φορτίου (χαρτοκιβώτια με καραμέλες και ξηρούς καρπούς) δεκατέσσερις χιλιάδες εννιακόσιες εξήντα (14.960) κουτές λαθραίων τσιγάρων (2.992.000 τσιγάρα), για τα οποία δεν διέθετε νόμιμα πρακτικά κατοχής και διακίνησης.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ το φορτηγό όχημα το λαθραίο εμπόρευμα, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 2.000 ευρώ κατασχέθηκαν.

=====================

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» Ν. Ρεθ. 06 κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμένα Αθηνιού Θήρας, προερχόμενο από λιμένα Ανάφης, προσέκρουσε στον προβλήτα με αποτέλεσμα την αποκοπή και απώλεια δύο (02) ακραίων ελασμάτων (πέδιλα) κύριου καταπέλτη.  

Άμεσα επιθεωρήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του λιμένα, όπου διαπιστώθηκε η ανωτέρω ζημιά και από τηvοικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, ενώ λίγο αργότερα κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί το «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» απέπλευσε για λιμένα Πειραιά με 160 επιβάτες.

=====================

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, έξι (06) αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=====================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

·        19χρονου, από το λιμάνι της Κάσου στο λιμάνι της Σητείας, με  το Ε/Γ–Δ/Ρ «ΚΑΣΟΣ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν. Καρπάθου 02,

·        63χρονης, από το λιμάνι Ξηρόκαμπου Λέρου στο λιμάνι Μαστιχαρίου Κω, με το Ε/Γ «ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ» Ν. Καλύμνου 202.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL