Τροχαίο με τραυματισμό στον Πειραιά –

Τροχαίο με τραυματισμό στον Πειραιά – Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Υ/Γ «F/DXXIX» στον Πόρο – Διακομιδή ασθενούς

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Πειραιά, στην περιοχή “Λεμονάδικα”, όταν 49χρονος οδηγός δίκυκλου μοτοποδηλάτου, απώλεσε τον έλεγχό του με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό του.

Ο 49χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

==================

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ «F/DXXIX»N.Π. 10232, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες – Ερμιόνη – Πόρτο Χέλι,   ότι ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Αίγινας παρουσιάστηκε εμπλοκή ξένου αντικειμένου στην αναρρόφηση θαλάσσης.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του, με συμβατική ταχύτητα, προς το λιμάνι του Πόρου όπου και κατέπλευσε αυτοδύναμα, ενώ οι εκατόν σαράντα ένας (141) επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Από τη βλάβη δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Κατόπιν ελέγχου από το τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης και Ελέγχου Πλοίων διαπιστώθηκε διαρροή στο ψυγείο λαδιού της αριστερής κύριας μηχανής ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «F/DXXIX».

Στη συνέχεια επετράπη ο απόπλους του «F/DXXIX» για εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου για Πειραιά όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα. Από το 8ο Λιμενικό Φυλάκιο του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του «F/DXXIX» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

==================

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν.57, 28χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

·        28χρονου, από το λιμάνι της Σίφνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ» Ν.Ν. 57 και

·        90χρονου, από το λιμάνι της Αντίπαρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΕΞΠΡΕΣ» Ν. Ελευσίνας 157.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL