Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα στην Κορώνη -

Τραυματισμός υποβρύχιου αλιέα στην Κορώνη - Τραυματισμός επιβαίνοντα σε φουσκωτό σκάφος στα Σύβοτα - Παροχή συνδρομής σε κινδυνεύοντα άτομα στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθη ο 69χρονος Κυβερνήτης του ερασιτεχνικού Α/Κ σκάφους «ΧΑΡΑ» Σ.Π. 2331-Β΄ διότι ενώ έπλεε με το υπό ιδιοκτησίας του ανωτέρω σκάφος στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από το Κάστρο της Κορώνης, τραυμάτισε 36χρονο υποβρύχιο αλιέα.

Άμεσα ο 36χρονος τραυματισθείς περισυνελέχθη από τον Κυβερνήτη και αποβιβάστηκε στην παραλία «ΖΑΓΚΑ» Κορώνης από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κορώνης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Συβότων για περιστατικό τραυματισμού 23χρονου αλλοδαπού επιβαίνοντα σε φουσκωτό σκάφος.

Συγκεκριμένα ο τραυματισθείς επέβαινε μαζί με τον 58χρονο χειριστή και ιδιοκτήτη του ανωτέρω σκάφους σημαίας Ιταλίας, όταν στη θαλάσσια περιοχή 1 ν.μ. έξωθεν του λιμένα Συβότων όπου έπλεαν, λόγω κύματος έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα να χτυπήσει τη δεξιά φτέρνα του στην προπέλα.

Άμεσα ο 23χρονος τραυματισθείς περισυνελέχθη από τον χειριστή και αποβιβάστηκε στο λιμένα Συβότων από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Συβότων.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας για την  ύπαρξη κινδυνευόντων ατόμων, επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΛΙ» Θεσπρωτίας.

Άμεσα, προς εντοπισμό των ανωτέρω ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δια θαλάσσης με πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και από παραπλέοντα σκάφη και θαλάσσια μέσα αναψυχής που δραστηριοποιούντο στην περιοχή.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε η ανωτέρω φουσκωτή λέμβος, από το Ε/Π σκάφος «SKIII» Λ.Η. 1340 και αφού περισυνελέχθησαν ο 30χρονος και η 23χρονη αλλοδαπή επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, αποβιβάστηκαν ασφαλώς στην ακτή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL