Εντοπισμός και απεγκλωβισμός παράνομων αλλοδαπών από δύσβατες παραλίες στη Χίο

Εντοπισμός και απεγκλωβισμός  παράνομων αλλοδαπών από δύσβατες παραλίες στη Χίο

 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ύπαρξη ικανού αριθμού αλλοδαπών στις παραλίες «ΚΑΜΠΙΩΝ», «ΣΦΗΚΟΥΝΤΑΣ» και «ΒΙΚΙΟΥ» βόρεια του νησιού.

Άμεσα στα σημεία μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και με τη συνδρομή των στελεχών  της  ΕΛ.ΑΣ., της Π.Υ. καθώς και εθελοντών ομάδων πυρόσβεσης και πολιτών, εντόπισαν στις ανωτέρω παραλίες ογδόντα έναν (81) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εξήντα οκτώ (68)εκ των ανωτέρω, συγκεντρώθηκαν αρχικά σε χώρο έξωθεν του χωριού ΒΙΚΙΟΥ και στη συνέχεια με λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκαν στην πόλη της Χίου,  ενώ οι υπόλοιποι δεκατρείς (13) παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε περιοχή απόκρημνη και δύσκολα προσβάσιμη, στην παραλία  «ΣΦΗΚΟΥΝΤΑΣ».

Κατόπιν επιχείρησης στελεχών της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και εθελοντών ομάδων πυρόσβεσης, απεγκλωβίστηκαν οι έντεκα (11) από τους δεκατρείς αλλοδαπούς, ενώ πρωινές ώρες σήμερα απογειώθηκε ελικόπτερο  SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και  περισυνέλεξε τους  δυο  (02) εναπομείναντες.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ ανωτέρω αλλοδαποί πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για ιατρικές εξετάσεις.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL