Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ στη Μήλο λόγω απώλειας αγκύρας

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ στη Μήλο λόγω απώλειας αγκύρας - Θάνατος λουόμενου στο Στόμιο Λάρισας

                                  

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π 9913 ότι κατά τον απόπλου του πλοίου από λιμένα Σίφνου προς λιμένα Μήλου , κατά τη διάρκεια άπαρσης των αγκυρών διαπίστωσε απώλεια της αριστερής άγκυρας.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Μήλου και κατόπιν διαπιστωτικής έκθεσης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», μέχρι προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα εγγράφου/ βεβαίωσης διατήρησης κλάσης αυτού.

Το πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τη Μήλο για Σίφνο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά με 38 επιβάτες και 02 Ι.Χ για Σίφνο, 38 επιβάτες για Σέριφο – 03 επιβάτες για Κύθνο και 301 επιβάτες, 58 Ι.Χ και 26 Δ/Κ για Πειραιά.

                                                                                                                       

Απογευματινές ώρες σήμερα, επετράπη από τη Λιμενική Αρχή Μήλου μεμονωμένος πλους του «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» με επιβάτες και οχήματα με προορισμό τον Πειραιά, όπου θα του απαγορευτεί εκ νέου ο απόπλους μέχρι διαπίστωσης της οριστικής αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης οριστικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Οι επιβάτες για τους ενδιάμεσους σταθμούς Σίφνο- Σέριφο – Κύθνο θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή «ΦΑΡΟΣ ΤΖΑΓΕΖΙ» Στομίου Λάρισας,52χρονος.

Στον ανωτέρω, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστρια και αγροτικό ιατρό της περιοχής και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό ΓενικόΝοσοκομείο Λάρισας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Στομίου.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL