Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα -

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Πάτρα  - Θάνατος λουόμενου στο Ρέθυμνο – Πρόσκρουση  δεξιού πέδιλου του καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ SKY» στον Άγιο Κήρυκο  – Αγνοούμενος χειριστής kitesurfστη Λευκάδα

 

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, , ένας (01) αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε πρόχειρα κρυμμένος, στο πάνω μέρος του φορτίου φορτηγού οχήματος που αποτελείτο από κιβώτια με ξυραφάκια, χωρίς να κατέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Επίσης,συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας (01) αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε πρόχειρα κρυμμένος, ανάμεσα στο φορτίο φορτηγού οχήματος που αποτελείτο μονωτικά υλικά (πλάκες φενιζόλ), χωρίς να κατέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ρεθύμνου, 73χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου.

*****

Απογευματινές ώρες σήμερα, κατά την διαδικασία πρόσδεσης  του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ SKY» σημαίας Κύπρου στο λιμάνι του Αγίου Κήρυκου, εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο, προερχόμενο από Καβάλα για Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ - Καρλάβασι, το δεξιό πέδιλο του καταπέλτη του πλοίου προσέκρουσε στο προστατευτικό τοιχίο του κεντρικού προβλήτα, λόγω των ισχυρών ανέμου που επικρατούσαν ,με αποτέλεσμα την στρέβλωση του.

Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν κατάθεσης υπεύθυνων δηλώσεων του Πλοιάρχου και του Μηχανικού για ασφαλή σφράγιση και εξασφάλισης υδατοστεγανότητας του καταπέλτη καθώς και ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η παραμονή του πλοίου στο λιμένα Αγίου Κήρυκου, το  «ΙΟΝΙΑΝ SKY» απέπλευσε για Καρλόβασι – Βαθύ Σάμου – Χίο – Μυτιλήνη –Λήμνο – Καβάλα.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό αγνοούμενου 43χρονου αλλοδαπού χειριστή «kitesurf» στη θαλάσσια περιοχή όρμου «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» Πρέβεζας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν πλωτό περιπολικό και οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ενώ ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα σκάφη για παροχή συνδρομής στις έρευνες.

Τελικά ο αγνοούμενος εντοπίστηκε και περισυνελέχθη καλά στην υγεία του, από αλιευτικό σκάφος και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL